Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot: “Na een nederlaag kan ik opvallend genoeg beter slapen dan na een overwinning”

Slot: “Na een nederlaag kan ik opvallend genoeg beter slapen dan na een overwinning”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord schakelde afgelopen woensdag PSV uit in de TOTO KNVB Beker en staat nog steeds op een tweede plek in de Eredivisie. Tegenover het Algemeen Dagblad laat Slot weten maar zelden niet met voetbal bezig te zijn.

“Na een nederlaag kan ik opvallend genoeg beter slapen dan na een overwinning”, vertelt de oefenmeester. “Ik kijk ook nooit de wedstrijd meteen helemaal terug, dat krijg ik niet voor elkaar. Ik vraag videoanalist Roderick van der Ham wel na afloop: laat even onze kansen en die van de tegenstander zien. Na een nederlaag ben ik vooral erg moe en val ik snel in slaap. Na een overwinning is er adrenaline, dan blijf ik wakker.”

“Ik spreek mensen binnen de club, familieleden, vrienden en ik ben bij de media geweest”, vervolgt Slot. “Dan heb ik een beeld van wat mensen ervan vonden. Als dat beeld niet klopt met mijn werkelijkheid, dan zie ik het als trainer de dag na de wedstrijd als mijn taak er alles aan te doen om dat in de richting van mijn spelers bij te stellen. Dat doe je dan vaak met beelden of data. Ook dat werkt weer twee kanten op. Als het beeld mijns inziens te positief is, dan moet ik juist kritischer zijn richting mijn spelers.”

Toch blijft hij zoals altijd realistisch. “Iedereen vindt iets van Feyenoord. De buitenwereld ziet ons soms ook al ergens boven PSV en Ajax zweven, maar die clubs zijn in financieel opzicht nog ver van ons verwijderd. Ik heb al eens eerder de vergelijking met Atlético Madrid in Spanje gemaakt. Onze kracht zit nog steeds in het ontwikkelen van spelers. Daar haal ik samen met mijn staf dan ook heel veel plezier en voldoening uit.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws