Home Laatste Feyenoord Nieuws Hancko: ”Dit was onze kans om iets recht te zetten”

Hancko: ”Dit was onze kans om iets recht te zetten”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord won gisteravond in eigen huis van PSV en ook verdediger David Hancko speelde weer een uitstekende wedstrijd. De Slowaak is tevreden, zo laat hij weten in gesprek met Feyenoord TV.

”Dit was onze kans om iets recht te zetten”, begint de mandekker. ”In de competitie gaat het niet zoals we wilden. We hebben opnieuw de kans gekregen om tegen PSV te spelen en deze hebben we wel gewonnen, dus daar ben ik heel blij mee. Misschien is dit het antwoord waarom we niet door zijn in de Champions League. We moeten meer spelen zoals tegen PSV, dan zullen we meer succes hebben.”

Hancko gaat verder. ”We wisten precies wat we moesten doen. Deze wedstrijden worden bepaald op kleine details. We wisten dat we hard moesten strijden en uiteindelijk is het gelukt om geen tegengoal te krijgen en dat is het allerbelangrijkste. Wij scoren wel en daarom zijn we door naar de volgende ronde.”

”Dit zijn de uitdagingen en de wedstrijden die ik graag wil spelen. En als je deze wedstrijden dan wint en je speelt een goede wedstrijd, dan maakt het mij gelukkig. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor het team, de supporters en iedereen bij de club. Ik denk dat iedereen deze wedstrijd zal onthouden. Misschien zullen mensen zeggen dat het maar een kwartfinale was, maar voor ons was het een grote wedstrijd. De manier waarop we voorbereid waren en hoe we speelden, maakt mij erg blij.”

Volgens Hancko hing het doelpunt van Timber in de lucht. ”Ik denk dat we op dat moment al meerdere minuten domineerden, we waren alleen maar op hun helft, en je voelde het al een beetje aankomen. We hadden al een paar kansen gekregen. Zij hadden ook een grote kans uit een voorzet. Maar wij scoorden het eerste doelpunt. En dat is heel belangrijk om het eerste doelpunt te maken in zo’n wedstrijd. Eerder lukte het niet in grote wedstrijden.”

PSV is een gevaarlijke ploeg, dus het is vooral belangrijk scherp te blijven achterin. ”Want wanneer ze de kansen krijgen op de vleugels, zijn ze erg gevaarlijk in een tegen een. Onze vleugelaanvallers hielpen de vleugelverdedigers erg goed, daardoor hadden ze moeite om in ons doelgebied te komen. We stonden goed te verdedigen in ons doelgebied. Soms is dat ook nodig, niet alleen maar mooi voetbal spelen. Tegen PSV moesten wij wat vaker de lange bal spelen. Daar kunnen ze niet goed tegen. Ze doen het zelf ook vaak, ze hebben goede koppers in hun voorhoede. Het ging vaak om de tweede bal. We hebben PSV goed kunnen afstoppen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert