Home Laatste Feyenoord Nieuws ”De Kuip was op zijn best weer, is wel vaker voorgekomen natuurlijk de afgelopen jaren”

”De Kuip was op zijn best weer, is wel vaker voorgekomen natuurlijk de afgelopen jaren”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord wist gisteravond in een kolkende Kuip te winnen van PSV en verzekerde zich van de volgende ronde. Sjoerd Mossou is van mening dat de sfeer in De Kuip daar zeker aandeel in heeft.

”De Kuip was op zijn best weer, is wel vaker voorgekomen natuurlijk de afgelopen jaren”, aldus Mossou in de AD Voetbalpodcast. ”Je hebt van die beker- of Europacupavonden dat je het gevoel hebt dat De Kuip het verschil kan maken. Dat kan niet altijd, soms zijn tegenstanders gewoon sterker. Dit was wel weer zo’n avond en precies op het goede moment pakte de ploeg het op.”

”Het is een soort wisselwerking en moeilijk uit te leggen waar het dan begint. Het helpt en versterkt elkaar in ieder geval wel. Na die goal bleef het eigenlijk zo en voelde je dat PSV zeker in de tweede helft al maar moedelozer werd. Feyenoord voelde zich sterker met het publiek erachter. Het was een boeiende wedstrijd, maar de tweede helft was wel armoedig van PSV.”

Het niveau van de wedstrijd stemt Mossou tevreden. ”Het was echt een topwedstrijd, niet een topwedstrijd in de zin dat alles goed ging natuurlijk. Wel een wedstrijd op een heel hoog niveau, op een geweldig tempo. Twee ploegen die elkaar heel weinig ontlopen. Ook heel duidelijk de twee ploegen die ver boven de rest uitsteken in de Nederlandse competitie. Deze keer viel het kwartje de kant van Feyenoord op, maar de wedstrijden tussen deze twee ploegen worden op momenten beslist.”

”Er is continue druk, waardoor je relatief weinig mooie aanvallen ziet”, gaat de journalist verder. ”Alles moet kloppen en heel snel handelen om een eventueel overtal op het veld uit te spelen. Dat maakt het ook weer heel erg boeiend. Ik ben niet zo negatief over het feit dat er bij vlagen slordig werd gevoetbald. Dat is bijna inherent aan hoe deze ploegen spelen. Ik vond het een hartstikke boeiende en leuke wedstrijd.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws