Home Laatste Feyenoord Nieuws KNVB stelt speeldagenkalender Betaald Voetbal vast

KNVB stelt speeldagenkalender Betaald Voetbal vast

door FR010 Redactie
0 reacties

De speeldagenkalender van het betaald voetbal voor het seizoen 2024-2025 is door het competitiebestuur betaald voetbal vastgesteld. De Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie beginnen allebei in het weekend van vrijdag 9 tot en met zondag 11 augustus 2024. Een week eerder staat de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal op het programma. De laatste wedstrijd van het seizoen 2024-2025 staat gepland voor zondag 1 juni 2025.

De speeldagenkalender is tot stand gekomen na intensieve overleggen tussen het competitiebestuur betaald voetbal (KNVB, Eredivisie CV, CED) en andere betrokkenen, waaronder de clubs, gemeentes, politie, ESPN en het Supporterscollectief Nederland.

Nieuwe opzet

,,De crux van de speelkalender voor het seizoen 2024-2025 zit hem in de nieuwe opzet van de clubtoernooien van UEFA”, aldus Jan Bluyssen, competitiemanager betaald voetbal bij de KNVB. ,,Door die nieuwe opzet zijn er voor het Nederlandse betaald voetbal vier midweekse speelmomenten minder dan in het huidige seizoen. Om extra momenten te vinden voor inhaalwedstrijden, is een aantal oplossingen besproken. Zo wordt speelronde 33 midweeks gespeeld, zodat eerder in het seizoen een midweekse speelronde beschikbaar komt. Daarnaast wordt de halve finale van de TOTO KNVB Beker in het weekend van 22 en 23 februari afgewerkt, zodat er in de navolgende week extra ruimte ontstaat. Met de ruimte die er al was op 1, 2 en 3 april 2025 en wellicht in het weekend van de TOTO KNVB Beker, heeft deze oplossing geen gevolgen voor de competitiestart, de winterstop en de play-offs. We hebben er alle vertrouwen in dat de competitie zo goed uitgespeeld kan worden.”

Johan Cruijff Schaal

De wedstrijd tussen de landskampioen en de TOTO KNVB Bekerwinnaar staat gepland voor vrijdag 2 of zondag 4 augustus. Wat de exacte speeldatum wordt, is afhankelijk van de Europese verplichtingen van de deelnemers aan de Johan Cruijff Schaal.

TOTO KNVB Beker

De TOTO KNVB Beker begint voor betaald voetbalclubs in de week van dinsdag 29 oktober tot en met donderdag 31 oktober. De clubs die zich in het seizoen 2023-2024 kwalificeren voor Europees voetbal, zijn vrijgesteld van deelname aan de eerste ronde en stromen pas in de tweede ronde in (dinsdag 17 tot en met donderdag 19 december). De finale van de TOTO KNVB Beker wordt gespeeld op maandag 21 april (Tweede Paasdag) in De Kuip.

Winterstop

De winterstop voor zowel de Eredivisie als de Keuken Kampioen Divisie start op dinsdag 24 december en duurt tot en met donderdag 9 januari.

Einde competities

De laatste twee speelrondes in de Eredivisie vinden plaats op woensdag 14 mei en zondag 18 mei, de laatste twee speelrondes in de Keuken Kampioen Divisie op vrijdag 2 mei en vrijdag 9 mei.

Play-offs

De play-offs om een Europees ticket en de play-offs om promotie en degradatie worden voornamelijk in mei afgewerkt. De play-offs om een Europees ticket beginnen op donderdag 22 mei en eindigen op zondag 25 mei. De play-offs om promotie en degradatie beginnen op maandag 12 mei en eindigen op zondag 1 juni.

Competitieprogramma

In juni wordt het definitieve competitieprogramma bekend gemaakt. Voor de invulling daarvan, met de exacte wedstrijden en speeltijden, is afstemming tussen het competitiebestuur betaald voetbal, de clubs, supporters, de lokale autoriteiten en ESPN.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws