Home Laatste Feyenoord Nieuws Beelen vastbesloten: ”Als ik de zekerheid had willen hebben dat ik zou spelen, had ik ergens anders voor moeten kiezen”

Beelen vastbesloten: ”Als ik de zekerheid had willen hebben dat ik zou spelen, had ik ergens anders voor moeten kiezen”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Afgelopen zomer kwamen Thomas Beelen en Thomas van den Belt over van PEC Zwolle. Hoewel de twee jongelingen niet altijd zeker zijn van een basisplaats, zijn ze vastbesloten om te blijven.

”Als ik de zekerheid had willen hebben dat ik zou spelen, had ik ergens anders voor moeten kiezen”, zegt Beelen in gesprek met het Algemeen Dagblad. ”Je hoopt altijd veel minuten te maken, maar je weet dat de kans bestaat dat het zo loopt. Je ontwikkelt je echt, ook al speel je niet. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik vond dat Feyenoord het beste verhaal had.”

Van den Belt is het met hem eens. ”Voor de buitenwereld lijkt het misschien alsof je stilstaat, maar het niveauverschil is groot, waardoor het logisch is dat je niet gelijk speelt. Het is een investering in jezelf, je wordt zo veel beter van de trainingen. Dat maakt het ook makkelijker geduldig te blijven, dat heb ik ook bij PEC geleerd. Dat je hard moet blijven werken. Het is pas je eerste halfjaar bij een topclub.”

Toch is er meer dan genoeg belangstelling voor beide spelers.”Wedstrijden spelen is goed, maar ik heb bewust voor deze stap gekozen. Om nu uit een proces te stappen, dat voelt niet goed. Dat moet je doen als je merkt dat je niet meer vooruit komt.” Beelen vult aan. ”Ik zit hier goed en wil me hier verder ontwikkelen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws