Home Laatste Feyenoord Nieuws Teleurgestelde Slot: “Het kan op een paar punten wel beter”

Teleurgestelde Slot: “Het kan op een paar punten wel beter”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord is de tweede seizoenshelft teleurstellend begonnen met een gelijkspel tegen NEC. Na afloop gaf trainer Arne Slot zijn visie op de wedstrijd.

“Het kan op een paar punten wel beter”, aldus de oefenmeester tegenover ESPN. Wat hem het meest heeft geïrriteerd? “Wat mij bijna elke keer irriteert. Ze hoeven maar naar de zestien te kijken en ze hebben een goal. Ik nuanceer het uiteraard een beetje, maar het is natuurlijk ondenkbaar als je naar de statistieken kijkt en naar de wedstrijd hebt gekeken. Als wij thuis tegen NEC spelen horen wij twee, drie misschien wel vier tegen nul voor te staan.”

Na rust kwam NEC op gelijke hoogte. “Als je naar de eerste 45 minuten kijkt, dan ben ik daar super tevreden over. Alleen dan krijg je in de extra tijd een goal tegen, en volgens mij overdrijf ik echt niet als ik zeg dat het de eerste keer was dat ze in de buurt zijn geweest. Via via gaat hij erin en dan weet je dat je een lastige tweede helft gaat spelen, want de tegenstander gaat met een goed gevoel de kleedkamer in.”

Wederom viel er een tegengoal uit een standaardsituatie. Slot daarover: “Als je naar deze kijkt, denk ik dat NEC het wel goed doet, omdat ze twee lopende mensen hebben en met een aanloop de diepte zoeken. Dan kan de eerste hem al inkoppen, maar raakt hij hem niet goed, en dan is er een speler die al verder naar voren was dan die van ons. Dan ben je dus te laat voor de tweede kopbal en ga je de rust in met een 2-1 voorsprong, wat geen enkele recht deed aan het veldspel.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert