Home Laatste Feyenoord Nieuws Mossou: ”Feyenoord is een moderne topclub geworden”

Mossou: ”Feyenoord is een moderne topclub geworden”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Journalist Sjoerd Mossou is zeer te spreken over de ontwikkeling die hij ziet bij Feyenoord. De Rotterdammers ontwikkelen een topsportklimaat en dit was een aantal jaar geleden wel anders.

“In de jaren ervoor moest je op doordeweekse dagen soms opeens hard remmen op de Coen Moulijnweg, omdat de spelers van Feyenoord daar in hun trainingskloffie de weg overstaken, achtervolgd door een bonte sliert van kinderen, supporters en vakantiegangers”, zegt Mossou. “Twee vrijwilligers in gele hesjes liepen de boel wanhopig in goede banen te leiden.”

De journalist gaat verder. “Op het trainingskamp in Marbella oefenden de spelers van Feyenoord ondertussen met afgeplakte monden, in een experiment om de ademhalingstechniek van de spelers te verbeteren. (Over het nut daarvan zijn de meningen verdeeld, maar dat is weer een andere discussie)”, vervolgt Mossou. “Onder trainer Arne Slot is Feyenoord een soort fitness- en lifestyle-genootschap geworden. De hang naar presteren en gezond leven is zo ingebakken rondom het eerste elftal, dat zelfs de clubfotograaf inmiddels tientallen kilo’s is afgevallen.”

“Op trainingscomplex 1908 en op jeugdcomplex Varkenoord is topsport de norm geworden: van data tot voeding en van videoanalyses tot geavanceerde performanceprogramma’s. Dat is niet alleen de verdienste van Slot: die metamorfose werd al een stuk eerder ingezet. Het duurde even voordat de hele club was opgeruimd en opgefrist, inclusief alle cynische dwarsliggers binnen de organisatie. Maar onmiskenbaar was de trainer het ontbrekende gouden stukje in de puzzel, een levend vliegwiel op precies het goede moment. Het is 2024 en het is eindelijk zover. Feyenoord is een moderne topclub geworden”, besluit Mossou.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert