Home Laatste Feyenoord Nieuws ”Dat is heel zwart wit, het zo schetsen”

”Dat is heel zwart wit, het zo schetsen”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord deed afgelopen zomer behoorlijk wat aankopen, maar van die aankopen is er nog geen een die echt uit weet te blinken. Arne Slot verdedigt het transferbeleid van Feyenoord en gaat niet mee in de kritische geluiden.

”Dat is heel zwart wit, het zo schetsen”, zegt Slot. ”We zijn heel veel spelers kwijtgeraakt en wij kiezen er dan voor om één op één die jongens te vervangen. Het aantal in de zomer gehaalde spelers aanhalen om te stellen of we wel of niet nieuwe jongens moeten halen, is te eenvoudig. In de winter haal je spelers omdat je jongens lang moet missen of je denkt dat je toch nog ergens versterking nodig hebt.”

De oefenmeester gaat verder. ”De realiteit is dat spelers die van een lager niveau komen tijd nodig hebben om te wennen aan onze intensiteit. Dat is hartstikke normaal. Noem ze maar op: Timber, Wieffer en – het mooiste voorbeeld – Gimenez hadden dat ook. Kijk naar Thomas Beelen tegen Celtic. Dat was een andere speler dan in het begin van het seizoen. Kijk naar Thomas van de Belt en zijn invalbeurt tegen Celtic. Die jongens ontwikkelen zich. Het is nooit zo dat tien van de tien aankopen allemaal raak zijn. Maar na een halfjaar al aankopen afschrijven, dat is niet iets dat wij intern hier doen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert