Home Laatste Feyenoord Nieuws Wieffer: ”Uiteindelijk heb ik mezelf ermee”

Wieffer: ”Uiteindelijk heb ik mezelf ermee”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Mats Wieffer kwam vorig seizoen over van Excelsior en is inmiddels een vaste waarde in de ploeg van Arne Slot. De middenvelder is erg fanatiek en eist het maximale van zichzelf, zo laat hij weten in gesprek met RTV Rijnmond.

 ”Ik ben gewoon heel fanatiek, soms staat dat mij een beetje in de weg. Achteraf denk ik soms ook: het is onnodig dat ik zo reageer. Ik heb vaak een weerwoord of ga er tegenin als ik het er niet mee eens ben, dat vinden de anderen vaak leuk. Zoals vandaag sta ik in de rondo in het midden en wordt de bal veertig keer rondgespeeld, dan kan ik er soms slecht tegen.”

Is het niet juist goed om iemand voor de groep te hebben die de boel op scherp zet?”Dat kan zo zijn, maar het moet wel met mate zijn,” reageert Wieffer. ”Dat zijn dingen waar ik me in moet verbeteren. Aan de andere kant: als het allemaal stille musjes zijn, is dat ook niet goed voor de groep. Misschien kan je af en toe wel een Mats erbij hebben hoor.”

Het interview na de verloren wedstrijd tegen Celtic is daar een mooi voorbeeld van. ”We trokken elke keer aan het kortste eind, en dat kwam voornamelijk door de standaardsituaties. Voor mijn gevoel gaven we daardoor die wedstrijden in de Champions League weg, dat was heel onnodig. Als je naar alle statistieken van de meeste kansen kijkt, stonden we allemaal bovenaan.”

”Ik denk wel na over wat ik zeg, maar als ik echt iets vind, dan zeg ik dat wel. Zo ben ik nu eenmaal. Aan het begin van het seizoen had ik misschien niet zo moeten ingaan op het feit dat ik er niet lekker inzat, want daardoor werd het helemaal opgeblazen en ging het er nog langer over. Daar moet ik van leren. Uiteindelijk heb ik mezelf ermee, niemand heeft er last van gehad dat ik dat heb gezegd.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws