Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot na teleurstellende nederlaag: “Ik vond het een waardevol oefenduel, omdat zij zeer goed en agressief speelden”

Slot na teleurstellende nederlaag: “Ik vond het een waardevol oefenduel, omdat zij zeer goed en agressief speelden”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord heeft het trainingskamp in Marbella afgesloten met een teleurstellende nederlaag tegen FSV Mainz. Trainer Arne Slot reageerde na afloop tegenover RTV Rijnmond.

“Ik vond het een waardevol oefenduel, omdat zij zeer goed en agressief speelden”, begint de oefenmeester. ”Wij daarentegen hebben ook wel aan de bal prima gespeeld, maar die laatste paar procent die zij wel in de duels legden, vond ik dat dat bij ons ontbrak. Dat is na een week trainen geen ramp. Het is misschien wel lekker om te zien dat een tegenstander dat naar de wedstrijd toebracht, en dan weten wij in ieder geval waar wij nog een week aan moeten werken en wat er volgende week nog beter moet. Ik heb een aantal goede dingen gezien, maar ik vond het grote verschil de intensiteit waarmee wij speelden en zij speelden.”

Gedurende de wedstrijd waren er wat opstootjes tussen spelers. “Ik denk dat er wat frustratie was vanwege de tussenstand. Gecombineerd met het feit dat er eigenlijk geen moment is geweest dat wij niet geraakt werden. Dan heb ik het niet over een harde tackle, maar dat ze armen gebruiken, duwen om in een duel te komen. Als je dan 2-0 achterstaat en je krijgt weer een tik, dan kan die frustratie wel eens oplopen. Ik was wel blij om dat te zien. Alhoewel idealiter had je dat gif niet alleen in een opstootje terug gezien, maar in alle duels die je daarvoor had moeten spelen.”

Feyenoord heeft in het duel meerdere wisselspelers gebruikt. “Het is fijn dat ze minuten kunnen maken. Je hebt altijd een groep in je hoofd die zou kunnen starten. Je weet nooit wat er in een week tijd kan gebeuren. We gaan terug naar Nederland, en je hoort dat veel mensen ziek zijn. Het is belangrijk dat jongens die aan de voorkant niet direct starten minuten kunnen maken. Je kunt ze nodig hebben daarnaast is het goed om ze te zien met weerstand zoals deze oefenwedstrijd. Zij speelden de laatste dertig minuten toen wij alles wisselden grotendeels met hetzelfde elftal, dan kun je een goede vergelijking maken.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert