Home Laatste Feyenoord Nieuws ”Dat heeft ook mij veel energie gekost”

”Dat heeft ook mij veel energie gekost”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord is in Marbella ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Trainer Arne Slot gaat tegenover het Algemeen Dagblad in op de verwachtingen in de tweede seizoenshelft.

‘Met name onze voorste spelers moeten met veel meer tempo en energie gaan aanlopen”, begint de oefenmeester. Gimenez is daar een belangrijk onderdeel in. ”Dat aanlopen gaat heel veel aandacht krijgen. Dus hoe wij onze manier van druk zetten op een hoger tempo en in een hogere intensiteit vorm kunnen gaan geven.”

De afgelopen maanden pakte het drukzetten niet altijd goed uit. ”Dan waren spelers te langzaam terug in positie, waardoor de tweede bal bij de tegenstander valt. Soms moet je meer lopen omdat je minder druk wil zetten. Dat is misschien een Cruijffiaanse uitspraak. Maar ons ‘aanlopen’, daar moeten we in verbeteren.”

De oefenmeester heeft hoge verwachtingen van de tweede seizoenshelft, ook omdat het spelen van Champions League mentaal zwaar is geweest voor de ploeg. ”Ajax had het vorig seizoen in de Champions League heel moeilijk en in die periode verspeelden ze ook veel punten in de eredivisie”, aldus Slot. ”Ik voelde de teleurstelling vaak in onze kleedkamer. Na Lazio-uit, na Celtic-uit, na Atlético-uit. Dan moet je als trainer op je best mogelijke manier acteren. En dat heeft ook mij veel energie gekost.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws