App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Wieffer: “Maar dat gaat in de Kuip niet”

Wieffer: “Maar dat gaat in de Kuip niet”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Mats Wieffer stapte in de zomer van 2022 over van Excelsior naar Feyenoord en is inmiddels een vaste waarde in het elftal van Arne Slot. De geboren Tukker speelde in de jeugdopleiding bij FC Twente maar ziet toch een duidelijk verschil met Feyenoord.

Bij de wedstrijden van Jong FC Twente zaten namelijk bijna geen supporters, waardoor Wieffer op geluid kon anticeperen.  Hij kon links wegdraaien van een tegenstander als deze van rechts kwam aanlopen. “Maar dat gaat in de Kuip niet”, aldus de middenvelder in het NRC.

In het veld scant de middenvelder veel, maar dat moet nog beter. “Dat zijn dan net… van die momenten waar topspelers wel nóg een keer op de laatste seconde kijken. Als je van te voren weet wat er gebeurt, dan maakt het niet uit hoe traag je handelingssnelheid is, dan ben je snel in het denken, waardoor je al een stap eerder bent”, aldus Wieffer.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert