Home Laatste Feyenoord Nieuws ”Nog steeds proef ik wel dat ze enorm hopen op zo’n Frenkie de Jong die er tussen zit”

”Nog steeds proef ik wel dat ze enorm hopen op zo’n Frenkie de Jong die er tussen zit”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: VoetbalRotterdam

In de AD Voetbalpodcast bespreken Sjoerd Mossou, Mikos Gouka en Maarten Wijffels en Etienne Verhoef de situatie bij Feyenoord. Met name de jeugdopleiding van de Rotterdammers is onderwerp van gesprek. De heren zien dat Feyenoord daarin nog steeds een achterstand heeft op de concurrentie.

“PSV heeft Bakayoko en Saibari, daar is de afgelopen acht jaar echt wat gebeurd met het opleiden en halen van spelers”, beginnen de heren. “Feyenoord zou zich nu als doel moeten stellen vijf van de grootste talenten in Europa of Nederland te halen en daarmee iets proberen te creëren. Dat heeft PSV bijvoorbeeld heel duidelijk gedaan.”

“Je kan zeggen van we halen de beste Onder 15-spelers van Twente, NEC en Groningen. Als je er daar acht van haalt, zullen er vast wel vier doorbreken”, denkt Mikos Gouka. “Ze zijn natuurlijk nog altijd een hele grote club voor de jeugd, meer dan ooit, dus je moet sowieso de spelers die in de regio wonen aan je binden. Je mag dan eigenlijk niet meer tegen dingen aanlopen zoals Hato die ze dan laten lopen.”

“Je kunt er altijd wel eens een keer naast zitten, maar dit soort spelers, die al zo jong aanvoerder bij Ajax zijn, dat mag niet meer. Als Ajax daar straks veertig miljoen voor krijgt, dan had Feyenoord in ieder geval dertig of twintig kunnen hebben. Daar moeten ze hoger op inzetten. Er zijn veel veranderingen aangebracht binnen de jeugdopleiding, maar nog steeds proef ik wel dat ze enorm hopen op zo’n Frenkie de Jong die er tussen zit”, besluit de Feyenoord-watcher.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws