Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot: “We missen een beetje de grinta van Kökçü, Idrissi en Szymanski”

Slot: “We missen een beetje de grinta van Kökçü, Idrissi en Szymanski”

door Dominique Rademaker
1 reacties Foto: Mischa Keemink

Voor Feyenoord is de winterstop begonnen. In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt trainer Arne Slot terug op de eerste seizoenshelft.

“We missen een beetje de grinta van Kökçü, Idrissi en Szymanski. Als het een 50/50-wedstrijd was, of 60/40 voor de tegenstander, dan hadden zij iets van: wacht even, nú moet ik het momentum in de wedstrijd veranderen. De groep van nu is voetballend verder, maar is ook een team dat toestaat dat er een half blok wordt gezet op Giménez, wat voor PSV genoeg is om Boscagli vrij te krijgen, die 0-2 maakt uit een corner in de Kuip. Op dat vlak moeten we verbeteren, waarbij ik een aantal spelers zie die het in zich hebben om in die aanjagersrol te groeien. Waar het ook deels mee te maken heeft: wij halen veelal jonge jongens die op een lager niveau speelden en zich moeten doorontwikkelen bij ons.”

Slot gaat verder. “Ik ben nog niet zo lang trainer, maar weet al wel: om iets ‘goed’ te krijgen moet je vooral heel veel trainen. Om het ‘geweldig’ te maken heb je dingen nodig die nét een keer jouw kant op vallen. Groningen-thuis vorig seizoen: zij een omstreden rode kaart, wij in de slotfase 1-0 winst. Dat was in onze titelrace zo’n moment”, aldus de oefenmeester.

Reageer op dit artikel

1 reacties

Els van helden 23 december 2023 - 12:12

Goed bezig,verder bouwen

Reply

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert