Home Laatste Feyenoord Nieuws Gimenez blikt terug: ‘Het was echt een wedstrijd waarin alles lukte en die je dus maar zelden speelt’

Gimenez blikt terug: ‘Het was echt een wedstrijd waarin alles lukte en die je dus maar zelden speelt’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Santiago Gimenez was erg productief tijdens de eerste seizoenshelft en blikt in gesprek met Voetbal International op de wedstrijd tegen Ajax in Amsterdam.

“Voor mij was dat de perfecte wedstrijd en niet alleen omdat ik de eerste hattrick in mijn carrière maakte. Stel dat ik die goals weglaat, dan speelde ik nóg goed. Ik was ontzettend balvast, de dribbels lukten, ik had nog de assist op Igor Paixão. Het was echt een wedstrijd waarin alles lukte en die je dus maar zelden speelt”, begint de Mexicaan.

“En dat in twee keer, hè, want door dat gedoe op de tribune en het gooien van vuurwerk en plastic bekers, moesten we doordeweeks nog een keer terug naar Amsterdam. Zaten we niet op te wachten”, gaat de spits verder. “Je voorbereiden op iets meer dan een half uur voetbal is lastig. Wij als groep hadden dan ook meteen het gevoel dat we helemaal opnieuw zouden beginnen in Amsterdam. We vergaten de 3-0 voorsprong, het was weer een wedstrijd op zichzelf.”

In het tweede bedrijf was het snel opnieuw raak. “De druk was er meteen af én die goal betekende dus mijn eerste hattrick. In Mexico heb ik er wel vaker de kans op gehad, maar lukte het steeds niet. Ik kan me een wedstrijd herinneren tegen Pueblo. Ik had al twee keer gescoord toen we een strafschop kregen. Die gunde ik aan een speler die wel een doelpunt kon gebruiken voor zijn zelfvertrouwen. Het team staat bij mij altijd bovenaan.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws