Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot: ”Ik denk dat we alleen behoefte hebben aan een speler die ons direct flink kan helpen”

Slot: ”Ik denk dat we alleen behoefte hebben aan een speler die ons direct flink kan helpen”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Nadat Feyenoord gisteren verder bekerde na de overwinning op FC Utrecht is het winterstop voor de Rotterdammers. Arne Slot hoopt tijdens die winterse periode op versterkingen voorin.

”Er gaan er vier weg, een middenvelder en drie aanvallers”, begint Slot, waarmee hij doelt op spelers die Feyenoord moet afstaan voor de Africa Cup en AFC Asian Cup. ”Ik denk dat we het achterin en op het middenveld behoorlijk tot goed kunnen opvangen. Voorin hebben we ook best veel keuzemogelijkheden, maar de wintertransfermarkt is vaak ook lastig, vooral om spelers te kopen. Ik denk dat we alleen behoefte hebben aan een speler die ons direct flink kan helpen, en niet aan een speler die goed genoeg is om bij Feyenoord te spelen maar een half jaar nodig heeft om zich door te ontwikkelen. De vraag is of wij een speler van dat kaliber kunnen halen, maar het antwoord daarop is de laatste jaren duidelijk geworden. Ik ben heel benieuwd of we dat nu wel kunnen.”

Het is de bedoeling dat een versterking er direct kan staan. ”Bij voorkeur niet, tenzij we blessures krijgen. Ik heb al vaker gezegd: als je in de top van de Eredivisie zit, een hoog aangeschreven competitie. Daar wordt wel eens laagdunkend over gedaan, maar het is de top zes competitie van Europa als je naar de ranglijst van de UEFA kijkt. Als je daar een speler wilt halen die het verschil kan maken aan de bovenkant van de Eredivisie, dan weet je welke bedragen je aan transfersom moet betalen, laat staan aan salaris. Dat is vaak het struikelblok. Daarom halen we vaak spelers die zich hier doorontwikkelen om dat niveau te bereiken.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws