Home Laatste Feyenoord Nieuws Trauner: ‘Overwinning is verdiend, vooral vanwege de eerste helft waarin we goed in de wedstrijd zaten’

Trauner: ‘Overwinning is verdiend, vooral vanwege de eerste helft waarin we goed in de wedstrijd zaten’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord bekerde vanavond verder na een 2-1 winst op FC Utrecht. Na afloop verscheen Gernot Trauner voor de camera van ESPN.

”De overwinning is verdiend, vooral vanwege de eerste helft waarin we goed in de wedstrijd zaten”, begint Trauner. ”Het was niet makkelijk om vandaag tegen FC Utrecht te spelen. Ze verdedigen heel goed, hielden het middenveld goed dicht en waren gevaarlijk in de counter. Uiteindelijk gaan we door naar de volgende ronde, en dat is vanavond het enige wat telt.”

De Oostenrijker gaat verder. ”We proberen beweging te creëren bij de tegenstander, zodat er gaten vallen. Daarbij zoek je altijd een balans. Vooral in de eerste helft vonden we vaak openingen, vonden we Mats op het middenveld en konden we kansen creëren. Complimenten voor FC Utrecht voor hoe ze uiteindelijk verdedigden.”

De tank bij de Rotterdammers was aan het einde leeg en dat zorgde voor een aantal gevaarlijke momenten van de bezoekers. ”Aan het einde was het een gelijkopgaande wedstrijd; we waren ook wat vermoeid na een lang seizoen. We bleven vechten tot het einde. Meestal verdedigt de tegenstander als wij hier spelen. Nu deden wij het een keer, dat hoort ook bij slim zijn en wedstrijden winnen”, aldus Trauner.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws