Home Laatste Feyenoord Nieuws Gimenez: “Als ik niet scoor, slaat niet meteen de paniek toe, maar een beetje ongerust word ik wel”

Gimenez: “Als ik niet scoor, slaat niet meteen de paniek toe, maar een beetje ongerust word ik wel”

door Dominique Rademaker
1 reacties Foto: Mischa Keemink

Santiago Gimenez heeft een groot interview gegeven tegenover Voetbal International. De Mexicaan zit op zijn plek in Rotterdam.

“Ik voel me pas nu een echte spits”, aldus Gimenez. “In Mexico was ik een ander type, meer een aanvallende nummer 10. Ik hield ervan betrokken te worden bij het spel. Tegenwoordig is dat anders. Ik kan niet meer op zoek gaan naar de bal, ik moet zorgen dat ik in positie ben als-ie voor het doel komt en dan móét het een goal zijn. Ik heb dat trouwens wel moeten leren, ik moest er ook echt voor groeien als voetballer. Pas nu heb ik de volwassenheid om zo’n echte spits te kunnen zijn.”

“Als ik niet scoor, slaat niet meteen de paniek toe, maar een beetje ongerust word ik wel”, hij verder. De Mexicaan neemt de penalty tegen RKC als voorbeeld. “Daarna was ik mezelf niet. Ik kon me er niet meer overheen zetten en miste de grootste kansen. Toen hadden de slechte gedachtes in mijn hoofd de overhand,  hoe kon ik die pingel nou toch missen – en was ik niet klaar voor de volgende bal.”

 

Reageer op dit artikel

1 reacties

Rob vanlonden 21 december 2023 - 18:42

We staan wel 2de inde competitie dus laten we als een echte fan achter onze mooie club blijven staan.

Reply

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws