Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot over treffen met Roma: “Ik vind het alleen maar mooi dat we weer tegen hem spelen”

Slot over treffen met Roma: “Ik vind het alleen maar mooi dat we weer tegen hem spelen”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord heeft in de tussenronde van de Europa League wederom AS Roma geloot en Arne Slot ging kort in op het weerzien met José Mourinho.

“Voor mij was dat niet zo verrassend”, reageert Slot. “Want als je drie jaar achter elkaar de groepsfase weet te overleven, dan is de kans heel groot dat je tegen trainers moet die altijd heel succesvol zijn in Europa. En dan treffen wij met Mourinho misschien wel de meest succesvolle trainer van de afgelopen jaren. Het is niet zo gek dat je dan AS Roma tegenkomt, als je zelf ook na de winter actief bent in Europa.”

Wat is de oefenmeester bijgebleven na de vorige ontmoetingen? “Dat het elke keer heel dicht bij elkaar lag en het mooie wedstrijden zijn geweest, maar niet met het resultaat wat ik graag had gewild. Het wordt dus twee keer denk ik een vol stadion, maar in de tussentijd spelen we nog heel veel andere wedstrijden.” Welke les heeft Slot geleerd? “Ik denk elke wedstrijd je wel iets leert, althans, je probeert altijd wel dingen eruit te halen bij wedstrijden of fases van een seizoen. Zij spelen een systeem wat we in Nederland wel eens zien, maar niet overdreven veel gespeeld wordt. Daar zit het dan met name in. De andere dingen die ik meeneem of waar ik van kan leren, hou ik maar even voor mezelf.”

“Ik vind het alleen maar mooi dat we weer tegen hem spelen”, gaat de oefenmeester verder. “Dat betekent namelijk dat we zelf nog in Europa zitten en over het algemeen kom je Mourinho pas tegen in de eindfase van een toernooi, omdat hij er dan altijd nog bij is. Het is wat dat betreft alleen maar mooi dat we nu voor de derde keer na de winterstop tegen AS Roma mogen spelen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert