Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot: ”PSV wint al zijn wedstrijden makkelijk, wij niet”

Slot: ”PSV wint al zijn wedstrijden makkelijk, wij niet”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord wist zondag vrij eenvoudig te winnen van Heracles. In gesprek met De Telegraaf deelt trainer Arne Slot zijn visie op het duel.

“Het wedstrijdbeeld is bij duels van Feyenoord meestal hetzelfde. Het aantal expected goalzal tegen Heracles niet veel meer of minder zijn geweest dan in de wedstrijd tegen RKC. Daar benutten we de eerste kans niet en wonnen we veel moeizamer. PSV wint al zijn wedstrijden makkelijk, wij niet. Althans, niet in de eindstand”, aldus de oefenmeester.

Qua standaardsituaties valt nog veel te winnen. “Het is net zo belangrijk als goed voetbal spelen. In wedstrijden waar het er echt om ging, hebben we net teveel van dit soort situaties tegen gekregen. Door ervaring en meer te trainen kunnen we daar nog een paar procent winst boeken.” Over het Europese avontuur is hij positiever. “We hebben in Europa een betere indruk gemaakt dan vorig seizoen en de uitkomst is hetzelfde: we gaan door in de Europa League. In de competitie hebben we een punt meer, scoren we vaker, creëren we meer kansen en krijgen minder kansen tegen. Er is best wat om tevreden over te zijn.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws