Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot: ”De wedstrijd van de standaardsituaties verlies je van PSV”

Slot: ”De wedstrijd van de standaardsituaties verlies je van PSV”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord wist gisteren eenvoudig te winnen van Heracles Almelo. Op het persmoment krijgt Arne Slot de vraag wat de ploeg zichzelf kan verwijten met tien punten achterstand op PSV.

”De wedstrijd van de standaardsituaties verlies je van PSV”, legt de oefenmeester uit. ”Zij maken er één, wij geen en verliezen daardoor met 1-2. Dat wij ons in de standaardsituaties moeten verbeteren is helder. Het gaat er uiteindelijk om je balans in standaardsituaties, dat is bijna net zo belangrijk als de wedstrijd van het spel. Als je kijkt naar de arbitrage dan gaat het ene jaar beter dan het andere jaar. Wij hebben dit jaar twee wedstrijden gehad, waarin vanuit de KNVB terugkoppeling is gekomen, dat wij benadeeld zijn. Dat zijn helaas voor ons dan ook wedstrijden die we niet hebben gewonnen.”

Slot gaat verder. ”Willen we niet meer afhankelijk zijn van arbitrale beslissingen in ons voor- of nadeel, dan moeten we het in de wedstrijden van het spel en de standaardsituaties beter doen. Met name dus in de laatste. Zeker in wedstrijden waarin het erg dicht bij elkaar ligt. Ook in de Champions League.”

De oefenmeester is tevreden met het veldspel, maar hoopt wel op verbeteringen in standaardsituaties en meer geluk met arbitrale beslissingen. “En ik vind dat we de wedstrijden op het gebied van voetballen in de Champions League telkens hebben gewonnen. En eigenlijk in de Eredivisie ook zo goed als altijd. Alleen de waarheid ligt bij Teletekstpagina 819”, aldus de oefenmeester.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws