Home Laatste Feyenoord Nieuws Gouka: “Het is Slot zoals de voetbalwereld hem de laatste jaren heeft leren kennen”

Gouka: “Het is Slot zoals de voetbalwereld hem de laatste jaren heeft leren kennen”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Het seizoen is halverwege en Feyenoord gaat als de nummer twee de winterstop in. Mikos Gouka zoomt in het Algemeen Dagblad in op de prestaties van de Rotterdammers tijdens de eerste seizoenshelft.

“Het is Slot zoals de voetbalwereld hem de laatste jaren heeft leren kennen. De man van de uitgebreide uitleg, de man ook die opstaat als de perceptie van pers en publiek in zijn ogen niet strookt met de werkelijkheid. Wat hij zijn ploeg kan verwijten? Slot zei afgelopen weekend hierover: ”De wedstrijd van de standaardsituaties, daarin moeten we verbeteren. Dat is echt een bijna net zo belangrijke wedstrijd als de wedstrijd van het spel.”

“Slot gaf ook uitleg over de wedstrijd van pech of geluk, van de arbitrale beslissingen”, gaat Gouka verder. Slot zei:”De KNVB heeft tweemaal teruggekoppeld dat wij benadeeld zijn. Tegen Fortuna Sittard, toen een verdediger van die club rood had moeten krijgen toen Giménez was doorgebroken. En tegen FC Twente, het moment met Robin Pröpper en Giménez, waar er een strafschop had moeten worden gegeven bij een 1-0 achterstand. Willen we niet meer afhankelijk zijn van arbitrale beslissingen in ons voor- of nadeel, dan moeten we het in de wedstrijden van het spel en de standaardsituaties beter doen. Met name dus in de laatste. Zeker in wedstrijden waarin het erg dicht bij elkaar ligt. Ook in de Champions League.’’

Gouka blikt terug op de wedstrijd in Madrid. “Slot stipte in het kader van de arbitrale beslissingen nog de 1-1 van Atlético Madrid in Spanje aan, toen Mats Wieffer ongelukkig Álvaro Morata in stelling bracht en buitenspel van Saúl Níquez ongedaan maakte.”

“En de strafschop woensdagavond in Glasgow tegen Celtic, toen Ramiz Zerrouki toch echt al een paar keer was gewaarschuwd voor hij aan tegenstander Liam Scales ging hangen, zat de trainer ook dwars”, zegt Gouka. ”Dat is nooit een strafschop. Het was niet slim, dat klopt. Maar bij Barcelona zaterdagavond werd Araújo veel erger vastgehouden. Geen penalty, hoor.’’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws