Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot: ”Dat verwacht ik ook de komende twee wedstrijden te zien”

Slot: ”Dat verwacht ik ook de komende twee wedstrijden te zien”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord speelt morgen het laatste competitieduel van dit jaar. In Almelo is Heracles de tegenstander en trainer Arne Slot blikt vooruit op het duel met het Algemeen Dagblad.

 ”Als je ziet hoe wij op het niveau van de Champions League kunnen domineren, dan moeten we nog maar een klein stapje zetten om daar resultaat te boeken. Ik wil ook niet meer beginnen over geluk of pech. Daar kan je je niet meer achter verschuilen. Als ik naar Celtic- uit kijk, moet ik gewoon zeggen: je kunt niet in de 93ste minuut zo’n treffer tegen krijgen, als dat je al eerder is overkomen.”

Is het vooral een kwestie van beter verdedigen? ”Op heel veel momenten verdedigen wij heel erg goed. In zes Champions League-wedstrijden hebben wij amper een kans weggegeven. We moeten naar het niveau dat een tegenstander niet eens meer in onze zestien komt. Zoals wij bijvoorbeeld deden in het restant tegen Ajax. Of dat wel of niet mogelijk is, zien we dan de komende maanden wel. We doen er in elk geval dagelijks alles aan om dat laatste stapje nog te zetten.”

Slot ziet Celtic absoluut niet als zwakke ploeg. ”Dat de buitenwereld er zo tegenaan kijkt, daar kan ik mij alles bij voorstellen. Maar ik heb Celtic geanalyseerd in hun thuiswedstrijden tegen Atlético en Lazio. Tweemaal was Celtic de zwaar bovenliggende partij. Ze hadden dik en dik verdiend te winnen in die wedstrijden. Bij Celtic – Feyenoord heb ik iets anders gezien. Als er één ploeg had moeten winnen, waren wij dat.”

Nu wacht Heracles en zal de ploeg van Slot mentaal ijzersterk moeten zijn. ”Ik kan niemand beloven dat dat niet zo is. Maar dit Feyenoord krijgt uiteindelijk altijd wel weer energie als de wedstrijd eenmaal aan de gang is en mijn spelers zien dat ze lekker voetballen en tot kansen komen. De moeilijkheidsgraad zal vooral zitten in als het even tegen zit. Zoals tegen Volendam, toen we heel veel moeite hadden om ons vele balbezit om te zetten in kansen. Maar ook toen zag ik weer een elftal dat nooit opgeeft. Dat verwacht ik ook de komende twee wedstrijden te zien.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws