Home Laatste Feyenoord Nieuws Van Hanegem: ”Ik had een vervelende avond”

Van Hanegem: ”Ik had een vervelende avond”

door Dominique Rademaker
0 reacties

In de podcast van het Algemeen Dagblad laat Willem van Hanegem zijn licht schijnen op de prestaties van Feyenoord in Europa, waarover hij zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken steekt.

”Ik had een vervelende avond”, begint Van Hanegem. ”De opstelling vond ik niet heel bijzonder. Over de buitenspelers heeft iedereen het al gehad. Ivanušec heb ik zien spelen tegen FC Utrecht. Hij speelde linksbuiten, toen was hij goed zeg die gozer, maar als je nu weer zit te kijken dan ga je wel denken: Utrecht was toen op zijn slechtst. Na zijn blessure is er helemaal niets meer van over. Slot kan best een geweldige trainer zijn, maar ga niet elke keer die daar neerzetten en die dan weer daar, en dan komt die er weer in. Bij Feyenoord is geen vastigheid.”

Van Hanegem hoopt dat de Rotterdammers gaan spelen met een tweespitsensysteem. ”Minteh zou ik op rechtsbuiten zetten. De Japanner Ueda samen met Gimenez in de spits en de linkerkant openhouden. Hartman kan er dan overheen komen, dat gebeurt helemaal niet meer. Ivanušec op tien, niet meer aan de linkerkant opstellen.” Voor Calvin Stengs is er dan geen plek in het elftal. Ik hoopte dat hij zou doorzetten, maar dat is op dit moment ook droevig om te zien.”

Feyenoord zag door de verliespartij in Glasgow de winstpremie van 2,8 miljoen aan de neus voorbij gaan. ”Daarom was ik afgelopen week heel erg teleurgesteld. Feyenoord moet gewoon zorgen dat ze winnen en nu hebben ze zes punten. Als je er negen hebt gehaald, dan is het toch een ander aanzien. Je moet ervoor zorgen dat je aanzien in Europa groter gaat worden. Dat is ook waar de scheidsrechter rekening mee moet houden. Is het een grote club? Die krijgt vaker iets mee dan een wat kleinere club.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws