Home Laatste Feyenoord Nieuws ‘Feyenoord is uniek: De club, de supporters, het stadion. Daar het veld opkomen is elke keer weer iets magisch’

‘Feyenoord is uniek: De club, de supporters, het stadion. Daar het veld opkomen is elke keer weer iets magisch’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Bryan Linssen verruilde vorig jaar Feyenoord voor het Japanse Urawa Red Diamonds. In gesprek met Voetbal International blikt de aanvaller terug op zijn tijd in Rotterdam.

”Feyenoord is uniek. De club, de supporters, het stadion. Daar het veld opkomen is elke keer weer iets magisch”, vertelt Linssen. ”Laatst keek ik met mijn vriendin naar Feyenoord-AZ. Het was kwart voor één ’s nachts. Ik ging mijn tanden poetsen, toen hoorde ik haar zachtjes meezingen voor de tv. Feyenoord-liedjes. Het was toch wel een speciale tijd, hè, zei ik tegen haar. Toen begon ze te huilen. Wat zij voelde, voelde ik opeens ook. In het voetbal raas je maar door. Je bent altijd onderweg naar de volgende wedstrijd en staat amper stil bij wat je allemaal meemaakt. Je vergeet vaak te genieten. Alles is normaal, tot het voorbij is.”

De aanvaller vond het moeilijk om Feyenoord te verlaten. ”Ik moet zeggen dat mijn lichaam wel al reageerde toen mijn zaakwaarnemer me vertelde over Japanse interesse. In mijn buik kreeg ik zo’n onbestemd gevoel. Ik had het bij Feyenoord geweldig naar mijn zin. Ik ben altijd gek geweest van Feyenoord. PSV was dichter bij huis vroeger, maar als voetballer had ik al snel door dat Feyenoord qua spel het beste bij mij zou passen. Ik krijg weer kippenvel als ik terugdenk aan De Kuip. Die tunnel die opengaat, de volle tribunes die je dan ziet, dat lawaai. Wow.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert