Home Laatste Feyenoord Nieuws ”Vind ze maar eens, buitenspelers zoeken ze allemaal”

”Vind ze maar eens, buitenspelers zoeken ze allemaal”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord wist gisteravond niet te winnen van Celtic en in het duel in Glasgow kwam er wederom weinig creativiteit van de buitenspelers. In Voetbalpraat op ESPN bespreken de heren het duel van gisteravond.

”Hij was bij een paar aanvallen betrokken; bij de afgekeurde goal was een schitterende pass van hem”, aldus Kees Kwakman. ”Het balletje op Geertruida waar die bal op de paal uitkwam. Je ziet echt wel dat die kwaliteiten heeft, en dat zagen we in het begin natuurlijk al. We vroegen het vorige week donderdag aan Slot. Toen had hij het over de fysieke gesteldheid van die jongens. Over het tempo, hoe vaak kunnen ze dingen herhalen. Timber nam hij als voorbeeld, waarom hij nu zo goed is. Die jongens hebben gewoon tijd nodig. De ene pakt het wat sneller op dan de andere. Wieffer was na een half jaar hier doorheen. Het is ook niet gek dat het een seizoen duurt. Bij Feyenoord ligt de lat zo hoog inmiddels.”

 Karim El Ahmadi ziet dat Ivanušec aan het worstelen is met zijn vorm en tijd nodig heeft. ”Vooral wat er wordt gevraagd in balverlies en het drukzetten. Ivanušec moet nu heel veel meters gaan maken, en vaak als je moeite hebt en je hebt de intensiteit niet, dan ben je ook in balbezit zwakker en dat zag je een paar keer terug.” De vraag is of de Kroaat wel een echte buitenspeler is. ”Ivanušec is iemand die van de buitenkant naar binnen speelt, maar ik denk dat ze bij Feyenoord nog wel een betere linksbuiten nodig hebben. Dat zie ik nu niet echt. De acties die Ivanušec allemaal had waren allemaal naar binnen. Paixão heeft het vorig seizoen wel een paar keer goed gedaan, maar ik vind het nu aan beide kanten te weinig.”

Het lijkt erop dat Feyenoord in de winter op zoek gaat naar gewenste versterking in de aanval. ”Ik proef aan de laatste interviews van Slot dat hij aan de buitenkant graag iemand erbij wil, maar ook daar zit Feyenoord qua budget mee”, zegt Kwakman. ”PSV legt vijftien miljoen euro neer voor Noa Lang, kan Feyenoord dat ook om die kwaliteit binnen te halen. Vind ze maar eens, buitenspelers zoeken ze allemaal. Dat is niet zo makkelijk.” In de ogen van de analist doet Feyenoord er dan goed aan om door te selecteren in de aanval. ”Ze zullen ook moeten nadenken over wat ze met een Dilrosun en Sauer gaan doen. Als je zes buitenspelers hebt, dan ga je ook steeds wisselen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws