Home Laatste Feyenoord Nieuws “De onaantastbare status van Gernot Trauner begint dit seizoen barsten te vertonen”

“De onaantastbare status van Gernot Trauner begint dit seizoen barsten te vertonen”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Thomas Beelen maakte gisteravond in de wedstrijd tegen Celtic zijn debuut in de Champions League. De jonge verdediger speelde een prima wedstrijd en Pieter Zwart van Voetbal International is dan ook van mening dat Slot voor de toekomst perspectief heeft.

“De onaantastbare status van Gernot Trauner begint dit seizoen barsten te vertonen. De Oostenrijkse centrale verdediger worstelt met knieklachten. In de duels waarin hij wél gespeeld heeft, brengt Trauner rust aan de bal en coaching van achteruit. Tegelijkertijd blijkt dat hij op 31-jarige leeftijd aan wendbaarheid begint in te boeten. Tegen opponenten van Champions League-niveau is dat al meerdere keren aan het licht gekomen.”

Zwart gaat verder: “Bij afwezigheid van Trauner kiest Slot meestal voor Geertruida als zijn vervanger. De multifunctionele rechtspoot uit de eigen opleiding heeft dat vorig seizoen met succes gedaan en vormt een goed koppel met Hancko. Alleen mist Feyenoord hem dan op rechtsachter, waar hij van toegevoegde waarde is met zijn vermogen om een extra middenvelder te worden. Bart Nieuwkoop is niet in staat om een soortgelijke rol te vertolken voor het elftal.”

Zwart vervolgt: “Voor Slot is het goed nieuws dat Beelen zichzelf in Schotland presenteert als een prima alternatief voor de plek naast Hancko. De grootste toegevoegde waarde van de van PEC Zwolle overgenomen verdediger is zijn voetballende vermogen. Beelen beschikt over een goede inspeelpass en kan goed dribbelen. Een uitstekende bal van de 22-jarige centrale verdediger leidt halverwege de eerste helft een uitstekende kans in”, aldus de journalist.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws