Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot: ”Dat is wel iets dat echt in dit elftal zit”

Slot: ”Dat is wel iets dat echt in dit elftal zit”

door Dominique Rademaker
1 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord neemt het vanavond in het laatste Champions League-duel op tegen het Schotse Celtic. Voorafgaand aan het duel sprak trainer Arne Slot met Voetbal International.

“Lazio heeft in Glasgow onverdiend gewonnen in de 93ste minuut. Atlético Madrid speelde hier gelijk. Dit zegt dat Celtic weliswaar niet veel punten heeft, maar in eigen huis lastig is te verslaan. Daarin schuilt voor ons de uitdaging, om ook onder deze moeilijke omstandigheden goed voetbal te spelen.”

Slot gaat verder. “Het is altijd makkelijk ergens in september bij mooi weer en een graadje of twintig én een 4-0 voorsprong tegen Almere City goed te spelen. Maar nu worden ons karakter en persoonlijkheid getest. Dan doet het mij goed als ik zie hoe in een moeilijke wedstrijd als tegen FC Volendam Mats Wieffer blijft investeren, hoe Hancko linker centrale verdediger, linksback en linksbuiten ineen is. Dan pak ik er twee spelers uit, maar ik vind dat de hele ploeg is blijven gaan op zoek naar een resultaat.”

De oefenmeester doelt op het tonen van veerkracht. “Dan zie ik steeds: 2-0 achter komen tegen Atlético, terugvechten tot 2-1, 2-0 achter komen tegen PSV, terugvechten tot 2-1 en een grote kans op de gelijkmaker. Ook tegen Volendam blijven we hard werken voor de winnende goal. Dat is wel iets dat echt in dit elftal zit”, aldus Slot.

Reageer op dit artikel

1 reacties

Whitechief 13 december 2023 - 12:43

Nu nog een plan b als we weer tegen een verdedigende ploeg spelen.
Misschien meer de 16 in geven ipv steeds maar weer door het midden.

Reply

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws