Home Laatste Feyenoord Nieuws Kuyt: ”Ik zou het jammer vinden als zo’n talent naar Real Madrid zou gaan en daar niet zou slagen en weer terugvalt”

Kuyt: ”Ik zou het jammer vinden als zo’n talent naar Real Madrid zou gaan en daar niet zou slagen en weer terugvalt”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

In de KieftJansenEgmondGijp Podcast bespreken de heren de prestaties van Santiago Gimenez. Vooral Dirk Kuyt is lovend over de Mexicaan, die er volgens hem goed aan doet om nog een jaar bij Feyenoord te blijven.

”Dat vind ik echt een fantastische spits”, begint Kuyt. ”Je ziet nu dat, ondanks zijn uitstekende prestaties, er op dit moment geen spits in de geschiedenis betere statistieken heeft dan Gimenez, tot nu toe. Hij is iemand die heel graag doelpunten maakt vanuit voorzetten of momenten vanaf de zijkanten, of wanneer er een bal van achteruit komt net achter de laatste linie. Vooral die voorzetten vind ik interessant, omdat in de Nederlandse competitie minder goed wordt verdedigd dan in de Champions League.”

”Ook in de Champions League is hij een paar keer ploegen tegengekomen waarbij je te maken krijgt met drie centrale verdedigers. Dan wordt het een stukje lastiger om ruimte te vinden, en je ziet dat hij zoekt naar oplossingen om op dat niveau te excelleren. Mensen zijn dan gelijk kritisch: ‘Oh, hij kan dat niveau niet aan.’ Dat is een ontwikkeling waar hij naartoe moet werken. Ik heb hem van dichtbij meegemaakt, en hij is een ontzettend leergierige jongen. Ik denk dat hij nog stappen kan zetten. Het draait echter allemaal om timing. Ik zou het jammer vinden als zo’n talent naar Real Madrid zou gaan en daar niet zou slagen en weer terugvalt.”

Kuyt ziet dat de spits nog stappen kan maken en hij doet er volgens hem dan ook goed aan nog een seizoen bij Feyenoord te blijven. ”Vorig jaar zei ik al dat hij in ieder geval dit seizoen moest blijven, en ik ben blij dat hij dat heeft gedaan. Misschien is het verstandig om nog een seizoen te blijven, zeker als Feyenoord bij de eerste twee kan eindigen, om ervaring op te doen en een stevige basis te leggen voor zichzelf. Als hij te vroeg de overstap maakt en niet presteert, kunnen er lastige situaties ontstaan. Dat hebben we gezien met topspitsen uit de Eredivisie die meer dan dertig doelpunten maakten en dan naar de absolute top gingen, om er vervolgens achter te komen dat het een heel andere koek is.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws