Home Laatste Feyenoord Nieuws ”Doet Sauer het goed, dan ben je die Kroaat alweer een beetje kwijt”

”Doet Sauer het goed, dan ben je die Kroaat alweer een beetje kwijt”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

‘Volgens Mikos Gouka zou het best eens kunnen dat Leo Sauer zich snel in de basis speelt bij Feyenoord, zeker nu er kritiek is op de huidige buitenspelers.

“Als je met drie aanvallers speelt, dan moet je – zoals Slot het altijd omschrijft – de een-tegen-een domineren”, zegt Gouka in de AD Voetbalpodcast. “Het liefst aan beide kanten, maar zeker aan een kant. Als dat niet zo is, kun je over de flanken al niet meer gevaarlijk worden. Dan moet je de ballen eerder erin gaan pompen, maar dat is makkelijker te verdedigen. Of je moet door het midden aanvallen, waar het vaak erg druk is. Over de vleugels zien ze als dé manier om tegenstanders overhoop te spelen, maar dat is een riskant systeem als de buitenspelers het niet brengen.”

 “Ik denk niet dat het bij Feyenoord in het verleden beter was. Maar wat wel opvalt, is dat ze eigenlijk allemaal op hetzelfde niveau zitten”, constateerde Gouka. “Daarom denk ik dat Leo Sauer best snel zijn kans zou kunnen krijgen. Hij is nog erg jong, maar als je als trainer blijft zoeken. Maar ik snap ook dat het moeilijk is, als je Ivanusec hebt lopen voor een miljoen of 8, en je Sauer voor een habbekrats hebt gehaald. Doet Sauer het goed, dan ben je die Kroaat alweer een beetje kwijt.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert