Home Laatste Feyenoord Nieuws Van Hanegem: ”Ik ben naar mijn bed gegaan”

Van Hanegem: ”Ik ben naar mijn bed gegaan”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Willem van Hanegem was allerminst onder de indruk van het spel van Feyenoord tegen Volendam. In de podcast van het Algemeen Dagblad laat ‘De Kromme’ zijn licht schijnen op het duel van gisteren.

 ”Ik zat even te kijken, en dacht al snel: Dit wordt niks. Toen werd het gelukkig 1-0, en toen werd het 1-1. Dan denk ik: zie je godverdikkie. Ik ga naar bed! Geloof me, ik ben naar mijn bed gegaan. Waarom? Dat is voor mijn eigen belang. Als het helemaal verkeerd afloopt, kan je niet slapen. Ik werd om half zes wakker, ben eruit gegaan, gelijk de TV aangezet en gaan kijken. Ik viel goed in rond een minuut of 27. Dus voor mij was het ook nog even spannend. Anders was ik de hele avond wakker geweest, dat is me nu gelukkig bespaard.”

De oer-Feyenoorder was opgelucht met het doelpunt van Gimenez. ”Niet overdreven, ik was toevallig de borden aan het neerzetten. Het zal toch niet waar zijn dat ze verliezen dacht ik. Elke keer kwam ik even uit de keuken om naar de TV te kijken. Bij minuut 85 bleef ik zitten. Ik had er zo de pest in. Des te meer het einde in zicht kwam. Het zal toch niet waar zijn? Dan denk je gelijk: dan komt die club weer dichterbij, dan krijgt die club weer moed, dan begint die weer te zeuren… Het zijn allemaal goede spelers, dat hebben ze regelmatig laten zien, maar het is gek dat ze zo snel in elkaar storten soms.”

”Wat mij, net als gisteren, opvalt,” gaat van Hanegem verder. ”Ze hebben Zerrouki die inviel. Ik denk dat we vier spelers hebben die van twintig meter op doel kunnen schieten. Die hebben allemaal een geweldige trap. Geen pass, maar een volle trap. Ik zie in een heleboel wedstrijden niemand op het doel schieten. Wat willen ze nou? De hele tijd lopen breien terwijl alles vol staat? Als alles lukt, is het geweldig om te zien, maar er zijn ook wedstrijden dat het er niet inzit, dan moet je zorgen dat je iets anders hebt. Dat vergeten ze nog wel eens.”

”Ook in de wedstrijd tegen PSV, vlak voor tijd. Als je gewoon relaxed bent, schiet je de bal gewoon door het net. Het kan misschien zelfs met de binnenkant. Dat soort dingen… Hoe vaak heeft onze spits in een wedstrijd vlak voor het doel gestaan? En dan schiet hij gewoon finaal over de bal heen. Dat is hem een aantal keren overkomen. Ook tegen Lazio. Als je hem aan het begin van het seizoen zag, dan denk je: hoe komen wij aan zo’n goede spits? Die houden we niet. Misschien doet hij dit omdat hij niet weg wil bij Feyenoord. Als ik nu alles erin ross, dan ben ik met kerst weg. Gelukkig maakt hij er wel een gisteren.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert