Home Laatste Feyenoord Nieuws Kees Kist: “Ik gun het Giménez wel, maar ik geloof er niet in”

Kees Kist: “Ik gun het Giménez wel, maar ik geloof er niet in”

door Dominique Rademaker
1 reacties Foto: Mischa Keemink

In de jaren 70 werd Kees Kist twee keer topscorer van Nederland. Het eerste jaar wist hij 34 keer het net te vinden, het jaar daarna 27 keer. Toch heeft hij twijfels of Gimenez het record gaat verbreken.

Coen Dillen was in die tijd de absolute topscorer, maar daar was Kist niet mee bezig. “Maar wel met die andere doelpuntenmakers, hoor. Daar was ik zelfs heel erg mee bezig. Zo van: hij er eentje bij, dan ik ook. In Nederland, maar ook elders in Europa. Ik was heel erg bezig met die Gouden Schoen voor topscorer van Europa. Ik was een eigengereid ventje, hoor. Het was altijd: ikke, ikke, ikke. Zo moet je ook wel zijn als échte topscorer.”

Toch heeft Kist twijfels over Santiago Gimenez. “Ik gun het Giménez wel, maar ik geloof er niet in. Er komt straks een reeks zonder doelpunten, vrees ik. Ik geniet wel echt van de spitsen in de eredivisie. Want vergeet ook Pavlidis van AZ niet, hè. Die blijft stiekem ook gewoon scoren”, besluit de oud-voetballer.

Reageer op dit artikel

1 reacties

Piet van de Graaf 10 december 2023 - 11:34

Is geheel afhankelijk van de loting!!

Reply

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws