Home Laatste Feyenoord Nieuws Mossou kritisch: “Er wordt te weinig de nul gehouden met een verdediging die hoog wordt ingeschaald”

Mossou kritisch: “Er wordt te weinig de nul gehouden met een verdediging die hoog wordt ingeschaald”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Sjoerd Mossou is in de AD Voetbalpodcast kritisch op de defensie van Feyenoord. De Rotterdammers hielden maar één keer de nul in de laatste acht wedstrijden, iets wat volgens Mossou zeer verrassend is.

“Er wordt te weinig de nul gehouden met een verdediging die hoog wordt ingeschaald. Van de week moesten we van die opstellingen maken met een combinatie van spelers van Feyenoord en PSV en dan kies je achterin voor de verdediging van Feyenoord, puur qua spelers”

Waar gaat het dan mis de laatste wedstrijden? “Dan gaat er iets niet helemaal goed als je zoveel goals tegen krijgt. Het is een beetje cliché, maar het is wel echt altijd zo dat het collectief daarin bepalend is. Het is bij PSV andersom ook zo. Boscagli en Schouten zijn goede voetballers, maar niet de allerbeste verdedigers. Ramalho is dat ook niet. Maar omdat het collectief dusdanig goed opereert en het drukzetten, snel terugveroveren van de bal, diep op de eigen of de helft van de tegenstander spelen. De onderlinge afstanden; dat bepaalt ook allemaal mee in hoeveel kansen je tegen krijgt. Dan kun je wel één of twee spelers hebben die individueel misschien beter zijn dan de tegenstander, of minder, maar dat maakt niet altijd het verschil. Dat blijkt wel.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws