Home Laatste Feyenoord Nieuws ”Feyenoord heeft ondervonden hoe moeilijk het is om kampioen te worden, maar merkt nu dat kampioen blijven nog moeilijker is”

”Feyenoord heeft ondervonden hoe moeilijk het is om kampioen te worden, maar merkt nu dat kampioen blijven nog moeilijker is”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: MIscha Keemink

Feyenoord weet inmiddels dat het na de winterstop verder zal gaan in de Europa League en dat de kans op titelprolongatie zeer klein is. Oud-Feyenoorder Ruud Gullit gaat in zijn column in De Telegraaf in op de situatie bij de Rotterdammers.

”Feyenoord heeft ondervonden hoe moeilijk het is om kampioen te worden, maar merkt nu dat kampioen blijven nog moeilijker is”, aldus Gullit. De Rotterdammers wisten van zowel PSV als Atletico niet te winnen. ”De club zit in een moeilijke fase. Het gebrek aan scorend vermogen is daar een oorzaak van. Als Santiago Gimenez niet scoort, heeft Feyenoord niet drie of vier anderen die de doelpunten voor hun rekening nemen.”

”Toch blijft de ploeg je altijd het idee geven dat er nog iets mogelijk is. Tegen Atletico Madrid en tegen PSV, toen de club van een 2-0 achterstand terugkwam tot 2-1. Dat heeft te maken met de tomeloze inzet, de vechtmachine die het op het veld is. Daarom kan je Feyenoord weinig kwalijk nemen en houdt die ploeg toch de sympathie van de fans. Zelf geniet ik ook van de manier van spelen en kan ik het waarderen dat ze er altijd nog iets van willen maken, ook als ze 2-0 achter staan.”

Toch ziet de oud-Feyenoorder voor de komende jaren nog genoeg mogelijkheden. ”Maar Atletico Madrid is gewoon van een andere orde, gepokt en gemazeld op Champions League-niveau waar Feyenoord net komt kijken. Toch heeft de club stappen gezet, maar op de momenten die ertoe deden, konden ze het verschil niet maken.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws