Home Laatste Feyenoord Nieuws Waterreus: ”Ik vraag me oprecht af hoe Slot zich gaat manifesteren, nu hij in Rotterdam voor het eerst met tegenwind te maken krijgt”

Waterreus: ”Ik vraag me oprecht af hoe Slot zich gaat manifesteren, nu hij in Rotterdam voor het eerst met tegenwind te maken krijgt”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Ronald Waterreus gaat in zijn column in De Limburger in op het duel tussen Feyenoord en PSV. De oud-doelman laat tevens zijn licht schijnen op Arne Slot en Peter Bosz.

“Slot en Bosz. In het Sinterklaasboek van voetbaltrainers staat er eenzelfde soort definitie achter hun naam. Brutaal de aanval zoeken, hoog druk durven zetten, garant staan voor amusement; onmiskenbaar belichamen zij wat voetbal zo leuk maakt. En waarvoor je als liefhebber graag naar de stadions trekt.”

Waterreus gaat verder. “En ook als persoon kennen ze nogal wat overeenkomsten. Dienen ze ‘jouw’ club, dan prijs je onherroepelijk hun bewezen vakkundigheid en voetbalintelligentie. Staan ze niet aan jouw kant, zul je ze al snel wat pedant en eigenwijs vinden. Slot en Bosz zijn toch een beetje de twee betweterige ooms op het familiefeestje. Types die na drie rode wijn achter de kiezen met volle overtuiging staan te verkondigen dat de bamihapjes toch echt van nasi zijn gemaakt.”

De oud-goalie vervolgt. “Al heb ik soms het idee dat achter dat nooit aflatende zelfvertrouwen bij Slot ook een vorm van onzekerheid schuilgaat. Hij is me vaak net te klef met journalisten, iets te lacherig wanneer hij voorafgaand aan belangrijke wedstrijden voor de camera staat. Alsof hij met het uiten van die vriendschappelijkheden de voor hem belangrijke media aan zijn zijde probeert te houden. Ik vraag me oprecht af hoe Slot zich gaat manifesteren, nu hij in Rotterdam voor het eerst met tegenwind te maken krijgt nu het landskampioenschap uit zicht is geraakt”, besluit Waterreus.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws