Home Laatste Feyenoord Nieuws Borst kritisch op Geertruida: “Zo’n beweging mag op een pleintje”

Borst kritisch op Geertruida: “Zo’n beweging mag op een pleintje”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Hugo Borst heeft in zijn column in het AD de nodige kritiek geuit op het trucje van Lutsharel Geertruida, waaruit PSV de 0-1 kon scoren.

“Zo’n beweging mag op een pleintje, tijdens een training en een enkeling is geoorloofd die truc in een echte wedstrijd functioneel te gebruiken. Maar nooit op eigen helft of in de verdediging. En het verdient aanbeveling als je een oogstrelende techniek hebt”, aldus Borst. “Geertruida deed het op eigen helft. Hij is bepaald geen Zinédine Zidane. Hij is de laatste weken ook uit vorm. Het liep gruwelijk af. PSV’ers gingen er na de mislukte truc vandoor en maakten zeven seconden later 0-1.”

Borst vond de actie verbazingwekkend. “De vraag is: waarom deed Geertruida dit in vredesnaam? Hij is geen opschepper, die jongen kent zijn tekortkomingen heus wel. Voetbal een spel van fouten? Het was erger. Het was een blunder, een black-out. Een heel dure. ‘Zidane’ kost Feyenoord de landstitel, maar nu zet ik hem wel zeer zwaar aan.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert