App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Perez: ”Vooral bij Feyenoord voelde ik dat ze te voorzichtig speelden”

Perez: ”Vooral bij Feyenoord voelde ik dat ze te voorzichtig speelden”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

In Dit Was Het Weekend op ESPN gaan de heren in op de kraker van vanmiddag. De wedstrijd was lang in evenwicht, maar uiteindelijk trok de ploeg van Bosz aan het langste eind.

Volgens Kenneth Perez was het zeker ook een mentale kwestie. ”Vooral bij Feyenoord voelde ik dat ze te voorzichtig speelden. Ze waren te terughoudend, waardoor ze geen overtal konden creëren. Normaal gesproken spelen ze goed tussen de linies en slaan ze stations over. Maar dat miste ik vandaag.”

Kees Kwakman gaat in op de botsing van Hartman en Teze. ”Ik snap dat het lastig is voor een dokter om te beslissen dat Hartman niet verder mag, helemaal omdat wij hem zelf zagen aangeven dat hij door wilde en kon. Maar als je ziet hoe deze twee naar de grond gaan, moet je ze eigenlijk allebei direct wisselen.”

Vervolgens gaat het over de eerste goal, waar een fout van Geertruida aan vooraf ging.”Het was echt heel dom van Geertruida. Hij had alle andere dingen kunnen doen, zelfs de bal over de zijlijn schieten”, aldus Perez. ”Het begint misschien met de positie van Geertruida. Hij kan nu ook niet veel met die bal van Wieffer. Als hij wat lager staat, kan hij er misschien meer mee”, aldus Kwakman.

De heren gaan vervolgens door over het spel van Geertruida. ”Hij heeft wel iets laconieks in zijn spel. Hij wacht soms heel lang. Hij komt er vaak mee weg. Ze speelden eigenlijk best voorzichtig, maar dit was het tegenovergestelde. Je kunt zeggen dat het ligt aan hoe Zerrouki vrij loopt, maar ik denk ook dat ze vooral heel bang speelden. Bij Zerrouki was het een paar keer fout gegaan, dus misschien waren z’n medespelers het vertrouwen een beetje kwijt.”

”Het zo bejubelde spel van de Rotterdammers was vandaag behoorlijk afwachtend en flets. Perez: ”We waren echt wel verbaasd, omdat ze dat heel vaak juist wel hebben gedaan. Ze hadden misschien toch te veel respect voor PSV in de omschakeling.”

Kwakman gaat verder. ”Ik had het idee dat ze Zerrouki eruit moesten halen en met een nummer 10 moesten gaan spelen. Dan verplaats je het spel naar voren. Ze spelen heel vaak met Timber en Wieffer als twee nummers 6. Dat helpt Gimenez ook weer.”

Kwakman sluit positief af. ”De spelhervattingen van Feyenoord gingen eigenlijk pas lopen toen Paixão erin kwam. Hij heeft een hele mooie trap en dat zorgde nog bijna voor de 2-2. Die kans van Wieffer was echt heel groot.”

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert