Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot: ‘Gaan zondag zien hoe de verhoudingen liggen’

Slot: ‘Gaan zondag zien hoe de verhoudingen liggen’

door FR010 Redactie
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord hoopt zondag de kloof met PSV voor een deel te kunnen dichten. De Eindhovenaren – dit seizoen nog zonder puntenverlies in de Eredivisie – komen naar De Kuip met een voorsprong van zeven punten. Arne Slot: ‘Ze hebben dertien keer gewonnen en winnen over het algemeen makkelijker hun wedstrijden dan wij. Zondag gaan we zien hoe de onderlinge verhoudingen liggen.’

Beide teams leven deze week qua gemoedstoestand totaal verschillend toe naar de topper in De Kuip. PSV keerde donderdag euforisch terug uit Spanje, waar met dank aan een knappe comeback tegen Sevilla (2-3 winst) overwintering in de Champions League werd veiliggesteld. Feyenoord werd door de nederlaag tegen Atlético Madrid juist uitgeschakeld in het miljoenenbal.

‘Natuurlijk zijn we daar teleurgesteld over’, reageerde Slot vrijdag tijdens de persconferentie in De Kuip. ‘Vooral omdat we voor het eerst in tweeënhalf jaar tegen een plafond aan liepen, nadat we vanaf de Conference League maar door en door gingen. Maar we nemen niet alleen maar negativiteit mee. Ik vind dat we ons in de Champions League op een geweldige manier hebben gepresenteerd en hebben aangetoond dat we goed mee konden.’

‘Bovendien staat er zondag weer een hele mooie wedstrijd voor de deur, waar we erg naar uitkijken,’ vervolgde Slot, verwijzend naar de clash tussen de twee topteams. De coach heeft ‘ongelofelijk veel waardering’ voor de prestaties van PSV, dat dit seizoen alle dertien competitiewedstrijden wist te winnen.

‘Vooral omdat ik weet hoe moeilijk het was om van de laatste elf wedstrijden er tien te winnen, zoals wij hebben gedaan. Dat zij er dertien op rij hebben gewonnen, geeft aan hoe geweldig hun seizoen tot dusver is. PSV heeft ontzettend veel goede spelers en een trainer die veel impact heeft op de manier van spelen. Dat zagen we al tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal dit seizoen.’

Feyenoord – PSV begint zondag om 12:15 uur en wordt live uitgezonden op het hoofdkanaal van ESPN.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws