Home Laatste Feyenoord Nieuws ”Of ik het zondag anders ga doen? Je kan Atletico en PSV totaal niet met elkaar vergelijken”

”Of ik het zondag anders ga doen? Je kan Atletico en PSV totaal niet met elkaar vergelijken”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord verloor afgelopen dinsdag van Atletico Madrid en was daarmee uitgeschakeld in de Champions League. Waar Slot normaal koos voor Ramiz Zerrouki op het middenveld tijdens de Champions League-campagne, besloot de oefenmeester dinsdag anders. Had Slot wellicht toch andere keuzes moeten maken?

“Ik vond de analyse van Mikos Gouka heel sterk”, begint Slot tijdens de persconferentie in De Kuip. ”Ons idee was: hoog druk zetten om ballen te veroveren en op die manier ook tot goals te komen, omdat we weten dat vanuit veldspel tegen Atletico zo goed als onmogelijk is om tot kansen te komen. We hebben twee enorme kansen gehad uit druk zetten, dus als je die wedstrijd helemaal terugbrengt tot de kern. Wat was je van plan, wat is eruit gekomen? Dan is eruit gekomen dat wij twee enorme kansen hebben gehad vanuit druk zetten.”

”Een standaardsituatie gescoord hebben vanuit eigen kracht en dat de tegenstander eenmaal vanuit een counter voor het doel heeft gestaan en die Justin gelukkig pakte”, gaat de oefenmeester verder. ”Ze hebben drie goals gemaakt die het woord goal niet eens kunnen dragen. Als ik vanuit die bril kijk… Daarbij wilden we Minteh ook constant in de een-tegen-een hebben met hun back, dat is volgens mij ook gelukt. Dat is wel, zoals Kenneth Perez mooi zei: op een dobbelsteen manier. De ene keer was het een zes en de andere keer was het geen zes.”

Toch stelt ook Slot zich de vraag hoe de wedstrijd was verlopen als hij tóch voor Zerrouki had gekozen. ”Dat is altijd als je een wedstrijd niet wint dat dat gevoel wel naar voren komt. Of ik het zondag anders ga doen? Je kan Atletico en PSV totaal niet met elkaar vergelijken. Je hebt het over een team dat met vijftien mensen rondom de eigen zestien staat te verdedigen. En een team als PSV dat heel hoog druk wil zetten. Dat is geen vergelijk op basis waarvan je tot keuzes komt.”

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws