Home Laatste Feyenoord Nieuws ”Ik vond Feyenoord onthutsend, ze speelden heel erg tegenvallend”

”Ik vond Feyenoord onthutsend, ze speelden heel erg tegenvallend”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

In FC Rijnmond bespreken de heren de situatie rondom Feyenoord. Vooral het duel tegen Atletico én de topper van aanstaande zondag tegen PSV komen aan bod.

Geert den Ouden draait er niet omgeen. ”Ik vond Feyenoord onthutsend. Ze speelden heel erg tegenvallend. Feyenoord reageerde iedere keer zo slecht, ze hebben ook niks veranderd. Hooguit in de rust heeft Slot wat op het bord laten zien.” Ali Boussaboun is milder: ”Er had meer ingezeten. Feyenoord heeft het tegen Lazio laten liggen. Atletico is een ploeg waar je twee keer van kan verliezen.”

De oud-voetballer gaat verder. ”Atletico speelde in een 5-3-2 systeem, super georganiseerd. Als Feyenoord druk wilde zetten, was Gimenez in z’n eentje die deze wedstrijd niets kon verwijten, wist Geertruida niet wat hij moest doen. Als hij door liep, ging de rest niet mee. Er was niet veel ruimte, maar wel voor de crosspass. In de 39e minuut deed Hancko dat pas voor de eerste keer en het werd gelijk een mogelijkheid.”

Ali Boussabon laat zijn licht schijnen op de opstelling van Arne Slot tegen de Madrilenen. ”Ik had zelf Zerrouki er wel ingezet. Atletico wil heel graag counteren dan vind ik dat je daarvoor je middenveld moet versterken om dat tegen te gaan. Hij had met Minteh op links kunnen spelen en Stengs op rechts. Op deze manier ben je verdedigend wat zwakker op het middenveld.”

Zondag komt koploper PSV op bezoek in De Kuip. De heren zien toch kansen voor de ploeg van Slot. Boussabon:”We hebben de Johan Cruijff Schaal als voorproefje gehad. Ik denk dat Feyenoord PSV pijn kan doen als ze goed zijn aan de bal. Vorig jaar zag je ook toen Feyenoord slordig werd dat ze het moeilijk hadden. Als ze onder de druk van PSV uit kunnen voetballen, kunnen ze PSV pakken”, aldus de oud-voetballer. ”Ik denk dat het belangrijkste is dat de wedstrijd van dinsdag uit het hoofd is van Feyenoord. De angst die erin zit, moet eruit”, vult Den Ouden hem aan.

Als Boussaboun heeft een duidelijke visie over de wedstrijd van zondag. ”Ik zou Zerrouki opstellen. Je moet een bepaalde balans hebben, hij kan heel goed voetballen en heeft duelkracht. Ik vind dat Timber zich ontwikkeld in aanvallend opzicht, daar kan hij meer in brengen. Dan vind ik dat Stengs het best is op rechtsbuiten. Dan moeten ze bij PSV ook meer nadenken als hij naar binnen komt op het middenveld.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws