Home Laatste Feyenoord Nieuws ”Ik vind het niet zo spannend, omdat PSV over zoveel goede spelers beschikt”

”Ik vind het niet zo spannend, omdat PSV over zoveel goede spelers beschikt”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Zondag staat de kraker Feyenoord-PSV op het programma. De Eindhovenaren zijn tot nu toe foutloos in de Eredivisie en het verschil met Feyenoord bedraagt zeven punten. In aanloop naar het duel verscheen Arne Slot op de persconferentie.

De oefenmeester gaat in op de situatie van Luka Ivanusec, die na zijn blessure zijn vorm nog niet gevonden lijkt te hebben. ”Ik denk dat het best bijzonder was dat een speler die komt gelijk impact heeft”, zegt Slot. ‘Dat is over het algemeen voor de meeste spelers toch een stukje moeilijker. Het is heel mooi dat hij aan het begin van de wedstrijden die hij speelde een hele goede indruk achterliet. Alleen dat moet je ook altijd analyseren. In dat geval speelden we Utrecht-uit en die zaten in een hele matige fase, net nadat de trainer ontslagen was. Daar hebben wij constant de bal gehad. Heerenveen-thuis, waar we ook de hele tijd de bal hadden, dat zijn andere wedstrijden wanneer je Champions League-wedstrijden speelt. Daarom moet je ook altijd, als je spelers en teams beoordeelt, rekening houden met de tegenstanders.”

Johan Bakayoko had in de uitwedstrijd tegen FC Twente zijn tweede gele kaart moeten krijgen, maar arbiter Lindhout besloot de kaart op zak te houden. Bakayoko kan daardoor gewoon spelen tegen Feyenoord. ”Ik vind het niet zo spannend, omdat PSV over zoveel goede spelers beschikt. Je hebt nu ook weer gezien dat Vertessen erin komt en een assist had. Dan hebben ze nog Tillman op de bank, Saibari. Ze hebben zoveel goede spelers dat het wel of niet meespelen van een of twee individuen cruciaal is voor de kwaliteiten die ze op het veld kunnen brengen. De manier waarop het tot stand kwam, was wel wat eigenaardig. Dat de scheidsrechter naar zijn broekzak grijpt en dat de vierde official dan heel hard schreeuwt ‘nee nee nee’, dat vond ik opvallend. Maar voor het overige is het wat mij betreft geen item.”

Wat wel duidelijk is, is dat Peter Bosz niet kan beschikken over Noa Lang en Hirving Lozano.. ”Ik denk dat dat ook een van de krachten is van PSV, namelijk dat ze zoveel scorend vermogen hebben. Mijn vrouw zegt eigenlijk nooit iets over voetbal, laat staan iets zinnigs over voetbal”, aldus een lachende Slot. ”Ze zei gisteren: ‘Ik vind dat bij PSV zoveel spelers een doelpunt kunnen maken.’ Dat was toch een scherpe analyse van haar. Er blijft voldoende kwaliteit over bij PSV.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws