Home Laatste Feyenoord Nieuws Overzicht: Top 10 grootste aankopen van Feyenoord

Overzicht: Top 10 grootste aankopen van Feyenoord

door FR010 Redactie
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord kocht de afgelopen jaren veel spelers. De marktwaarde van de spelers is flink toegenomen.

Welke spelers zijn er de afgelopen jaren gekocht en wat waren de tien duurste spelers (aankoopbedrag) uit de geschiedenis van Feyenoord?

9., 10. en 11. Calvin Stengs, Ridgeciano Haps en Santiago Gimenez (6,0 miljoen)

Santiago Gimenez, Calvin Stengs en Ridgeciano Haps werden beiden voor 6 miljoen euro overgenomen. Haps was afkomstig van AZ in 2017 en Santiago Gimenez maakte in 2022 de stap naar Feyenoord vanaf CD Cruz Azul. Calvin Stengs werd begin dit seizoen aangetrokken. De middenvelder annex aanvaller kwam over van OGC Nice.

8. Steven Berghuis (6,5 miljoen)

Steven Berghuis speelde enkele jaren voor Feyenoord en kwam in 2017 over van het Engelse Watford.

6. en 7. Danko Lazovic & Marcos Senesi (7,0 miljoen)

Danko Lazovic was lange tijd de duurste speler van Feyenoord. De aanvaller kwam in 2003 over van Partizan en was tot aan het seizoen 2019 totdat Marcos Senesi kwam de duurste aankoop. Die status moest hij vanaf dat moment delen met Marcos Senesi die de overstap vanaf San Lorenzo maakte.

5. Ramiz Zerrouki (7,2 miljoen)

Lange tijd zat Feyenoord achter Ramiz Zerrouki aan. Nadat vorig jaar de transfer in de winterstop mislukte werd de middenvelder aan het begin van het seizoen 2023/2024 wel aangetrokken. Feyenoord moest echter wel diep in de buidel tasten.

4. Quinten Timber (7,4 miljoen)

Quinten Timber werd in het seizoen 2022/2023 naar Feyenoord gehaald. De middenvelder kwam over van FC Utrecht en is sinds dit seizoen pas echt basisspeler. voor Timber moest Feyenoord destijds wel de hoofdprijs betalen en het blijft de duurste binnenlandse Feyenoord-aankoop tot nu toe.

3. Luka Ivanusec (7,8 miljoen)

Feyenoord moest deze zomer lang wachten op de komst van Luka Ivanusec. De speler van Dinamo Zagreb kwam echter vlak voor het verstrijken van de transferdeadline naar Rotterdam.

2. David Hancko (8,3 miljoen)

Over de transfer van David Hancko zijn weinig twijfels geweest. De verdediger was in het seizoen 2022/2023 de recordaankoop en heeft sindsdien aan de verwachtingen voldaan. Hancko kwam over van Sparta Praag.

1. Ayase Ueda (9 miljoen)

Ayase Ueda is de recordaankoop van Feyenoord. Hoewel de aanvaller het vooral met invalbeurten moet doen moest Feyenoord 9 miljoen euro aan Cercle Brugge overmaken. Bij Japan is Ueda onomstreden en bijzonder trefzeker. Bij Feyenoord staat Santiago Gimenez nog voor Ueda in de pikorde.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert