Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot: “Ik denk dat we het vooral in de uitwedstrijd tegen Lazio en Atlético hebben weggegeven”

Slot: “Ik denk dat we het vooral in de uitwedstrijd tegen Lazio en Atlético hebben weggegeven”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord verloor gisteravond in eigen huis van Atletico en na afloop verscheen een zichtbaar balende Arne Slot voor de camera van RTL 7.

“Vooral op het moment dat ze een bal veroverden, hadden ze veel meer rust dan wij”, aldus de oefenmeester. “Het was dan één of twee keer raken en dan zie je ook de kwaliteit die sommige spelers van hun hebben. Als wij de bal veroverden vond ik ons heel onrustig, met een beetje paniekerig ballen wegschieten. Desondanks hebben wij wel de eerste kansen gehad en nog een paar prima kansen ook.”

Twee eigen doelpunten deden Feyenoord de das om. “Dat past wel bij ons Champions League-seizoen, zou ik bijna willen zeggen. Twee uit een standaardsituatie en twee keer is dat een eigen goal. En ja: het is of een wereldgoal of een mislukte voorzet die nog binnenvalt”, aldus Slot.

Tijdens de wedstrijd greep Slot tactisch in, maar daar is hij niet te veel mee bezig. “Ik denk dat het veel belangrijker was dat we op de juiste momenten niet toe hebben geslagen in onze kansen, want dat vergeet je misschien bijna. Op 0-1 pakt Hartman een bal af en zet hij Gimenez er heel goed voor. Dan zit het uiteindelijk best dicht bij elkaar, hoewel ik Atlético véél beter vond en veel meer aandeel in de wedstrijd vond hebben dan de vorige keer.”

“Ik denk dat we het vooral in de uitwedstrijd tegen Lazio en Atlético hebben weggegeven”, is de conclusie van Slot. “Op dit niveau, als je beter bent, moet je resultaat behalen. De tegenstander van vandaag was een prachtig voorbeeld, want die hoeven niet eens altijd beter te zijn om een resultaat te halen. Dat heeft ook met hun manier van verdedigen te maken, als je ziet hoe rustig ze zijn en nooit een domme overtreding of eigen goal maken.”

“Vorig jaar hebben we een fantastische campagne gehad in de Europa League”, vervolgt hij. “Kwartfinale gehaald, waarbij ik eigenlijk al dacht dat we in de halve finale stonden. Totdat Dybala een bal binnenschoot. Het is ook een mooi toernooi, maar als je mag kiezen is het duidelijk wat je liever speelt. “

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws