Home Laatste Feyenoord Nieuws ‘Ik geloof niet dat het frustrerend is; je bent gewoon op waarde geklopt en dat kan in de Champions League’

‘Ik geloof niet dat het frustrerend is; je bent gewoon op waarde geklopt en dat kan in de Champions League’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord verloor gisteravond van Atletico Madrid en daarmee kwam het Champions League avontuur tot een einde. Martijn Krabbendam laat tegenover Voetbal International zijn licht schijnen op de wedstrijd.

”Uiteindelijk gaat het er niet om of je er drie scoort tegen Excelsior; die kans tegen Atlético Madrid moet gewoon een doelpunt zijn, en dat is niet gebeurd”, vertelt de Feyenoord-watcher. ”Hij was verder onzichtbaar, en dat was eigenlijk ook zo uit bij Rome. Hij is wel een spits die nog ontzettend jong is en die nog stappen moet zetten. Hij moet zichzelf afvragen wat voor hem het beste podium is om dat te doen. In de Eredivisie maakt hij zijn doelpunten wel, maar op Europees niveau, zeker als het niveau hoog is, niet. Dat is ook helemaal niet erg, want het is ook wel logisch. Als je kijkt naar de andere kant met Morata en Griezmann, dan is hij nog wel een paar niveaus verwijderd.”

Lag het aan de verwachtingen van de spits of viel zijn spel tegen? ”Allebei een beetje. Je kijkt natuurlijk naar welke kwaliteiten hij heeft. Uiteindelijk gaat hij op dat niveau heus wel zijn doelpunten maken. Alleen moet hij wel blijven spelen. Als hij volgend jaar naar een grote club in Spanje gaat, dan heeft hij die garantie niet. Die heeft hij bij Feyenoord wel. Hij zal zich dan in grote wedstrijden moeten onderscheiden. Zondag krijgt hij weer een kans tegen PSV, dus dat is dan een mooi moment om het te laten zien. Je kunt ook gewoon een keer slecht spelen, en hij staat natuurlijk niet tegen slechte spelers. In de eerste helft stond hij ook vaak in zijn eentje. Dan moet je als spits een beetje op zoek gaan, maar dat zit nog niet in zijn spel. Hij ontwikkelt zich wel op het gebied van mee voetballen, maar dat kan nog iets beter.”

Krabbendam is van mening dat de Rotterdammers de complimenten verdienen. ”Ik geloof niet dat het frustrerend is; je bent gewoon op waarde geklopt, en dat kan in de Champions League. Je hebt in Rome en Madrid het hoogste niveau gehaald en toch win je die wedstrijden niet. Dan is de conclusie gerechtvaardigd dat je net tekortschiet, maar Feyenoord heeft zich wel uitstekend gepresenteerd. Het is niet zo dat ze zijn weggespeeld. We hebben ook wel eens een Champions League meegemaakt waar het na één wedstrijd eigenlijk al voorbij was. Feyenoord verdient een compliment voor wat ze hebben laten zien, maar het was niet goed genoeg.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws