App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Hartman: ”Ik denk dat we de supporters zondag keihard nodig hebben en dat we PSV moeten verslaan.”

Hartman: ”Ik denk dat we de supporters zondag keihard nodig hebben en dat we PSV moeten verslaan.”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Quilindschy Hartman geeft na afloop van het duel met Atletico toe dat de Spanjaarden een maatje te groot waren. In gesprek met Ziggo Sport laat de linksback zijn licht schijnen op de wedstrijd en kijkt hij vooruit naar zondag, wanneer PSV op bezoek komt in De Kuip.

“Uiteindelijk was Atletico te goed voor ons”, begint Hartman. ”Ik denk dat we moeite hadden om druk te zetten op de bal. Vaak konden ze met één keer raken makkelijk door ons heen voetballen. Uiteindelijk hebben we wat kansen gekregen, maar was het niet genoeg. Ze hebben verdiend gewonnen.”

In Rotterdam hadden de Spanjaarden het betere van het spel, in tegenstelling tot de wedstrijd in Madrid. ”Atlético was een stuk beter dan de vorige keer. Ik had wel verwacht dat we wat meer de overhand zouden hebben dan uiteindelijk bleek. Ze hebben echt hele goede spelers, een goede ploeg. Het houdt hier op voor ons”, aldus Hartman.

Twee eigen doelpunten deden de Rotterdammers de das om.”De eerste goal was een beetje ongelukkig. Ik denk dat Justin misschien verwachtte dat die speler van Atletico voor de bal ging, en dat gebeurde niet. Daarna komt die ongelukkig op Lutsa. De tweede eigen goal is eigenlijk ook ongelukkig, je krijgt stomme goals tegen. Je weet: als je drie goals tegen krijgt tegen Atletico kan je nooit winnen.”

”Het is moeilijk om te scoren, ze verdedigen met zijn elven in de zestien. Dan kan je bijna niet meer erbij komen. Dat is heel lastig.” Hartman was verantwoordelijk voor de grote kans van de wedstrijd. De linksback veroverde de bal goed van Witsel, maar Santiago Gimenez miste de voorzet volledig. ”Misschien hebben we de laatste weken de kansen die we krijgen net niet kunnen afmaken. Dat was vandaag helaas hetzelfde.”

Toch groeide er wat hoop na de 1-2 van Mats Wieffer. “Zeker! In het stadion gebeurde wel iets, maar vier minuten later krijg je de 1-3 en toen was het wel klaar. Champions League te hoog gegrepen? Op basis van vandaag misschien wel. Als ik alle vijf de wedstrijden op een rij zet, denk ik dat we onszelf wel iets tekort hebben gedaan. Er zat meer in. We zijn derde, dus we moeten doorgaan in de Europa League.”

Doet dit iets met het zelfvertrouwen in de ploeg? ‘Ik voel het zelf niet zo, ik heb vooral zin in zondag. De Eredivisie is weer een hele andere competitie dan de Champions League. Ik denk dat we de supporters zondag keihard nodig hebben en dat we PSV moeten verslaan.”

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert