Home Laatste Feyenoord Nieuws Hancko: “Natuurlijk vooral de kwaliteit van de tegenstander”

Hancko: “Natuurlijk vooral de kwaliteit van de tegenstander”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

David Hancko was na de verloren wedstrijd tegen Atletico Madrid open in gesprek met RTV Rijnmond. De manier van verdedigen en situaties uitspelen is van topklasse bij de Spanjaarden, zo zag ook de verdediger.

“Natuurlijk vooral de kwaliteit van de tegenstander”, zegt Hancko tegenover RTV Rijnmond. “Ik denk dat we het niet verdienden om te winnen, omdat zij effectiever waren. We wisten onze limiet te bereiken, maar we speelden niet onze beste wedstrijd. De trainer zei na afloop dat we het vandaag niet hebben verloren, maar wel in de uitwedstrijden bij Lazio en Atlético.”

De complimenten van de verdediger zijn vooral voor de tegenstander. “De tegenstander maakt het natuurlijk heel lastig, omdat ze zo goed verdedigen. We hebben voorafgaand aan de wedstrijd vaak besproken dat we niks tegen mogen krijgen. Zodra ze 0-1 voorkomen, wordt het heel erg lastig omdat ze ons laten drukzetten. Ze zijn heel erg goed in de counter. Als je de bal verliest, dan krijg je de bal niet snel terug.”

“Ik ben trots op het team”, gaat hij verder. “We hebben onze limieten fysiek en mentaal aangetikt, maar vandaag was niet onze dag.” Ook de eigen doelpunten van Geertruida en Gimenez waren erg vervelend. “Het is heel ongelukkig. Ik baal ook voor de jongens, want ik weet dat zij het niet willen. Dit is Champions League-niveau en daar zullen we aan moeten wennen. Ik denk dat het een goede ervaring is voor ons.”

Hancko kijkt na de teleurstelling ook weer vooruit. “Ik baal er natuurlijk heel erg van, net zoals mijn teamgenoten en de fans. We hadden gehoopt om te overwinteren in de Champions League, maar uiteindelijk hebben we misschien ook niet genoeg ervaring daarvoor. Dat is het leven, je kan niet alles winnen. We gaan ons nu focussen op de competitie, dat is het belangrijkste tot aan de kerst.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert