Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot: ‘Wij zijn als elftal echt gegroeid’

Slot: ‘Wij zijn als elftal echt gegroeid’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord neemt het dinsdagavond op tegen Atletico Madrid. In gesprek met De Telegraaf gaat Arne Slot in op de ontwikkeling van zijn elftal en de wedstrijd van vanavond.

”Bij AS Roma, in de kwartfinale van de Europa League, hadden we voor het eerst het gevoel dat we op topniveau konden domineren”, vertelt Slot. ”Dat was goed om te zien en dat heeft vertrouwen gegeven. Tegelijkertijd heeft dat dominante spel nog niet geleid tot een overwinning in een uitwedstrijd.”

”Wij zijn als elftal echt gegroeid”, vervolgt de oefenmeester. ”En dat is ingezet bij AS Roma vorig seizoen. Daar hebben we zoveel vertrouwen op gedaan in een Europese uitwedstrijd in de kwartfinale. Door middel van ons voetbal konden we de wedstrijd controleren. Ook al hadden we daarvoor in Europa al wat leuke resultaten geboekt.”

”Op Champions League-niveau gaat het er niet om wat je zelf creëert, maar om de kansen die je weggeeft. Wij kunnen in grote fases domineren, maar hebben dan niet de garantie dat we veel kansen omzetten in doelpunten. Bij een ploeg als Atletico zie je dat als ze drie kansen krijgen, je drie tegengoals krijgt. Terwijl we in Madrid toch niet kwetsbaar waren.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws