Home Laatste Feyenoord Nieuws Lodewijks: ”Justin is wel wat rustiger geworden”

Lodewijks: ”Justin is wel wat rustiger geworden”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Patrick Lodewijks maakte deel uit van het team dat het in de groepsfase van de Champions League opnam tegen Dinamo Kiev, Juventus en Newcastle United. De oud-doelman weet dus als geen ander wat er nodig is om een Europese kraker te winnen. Lodewijks blikt vooruit op de wedstrijd van vanavond.

”Je kan je gewoon niet permitteren om kansen te laten liggen. Als je dat wel doet, dan straft de tegenstander dat af. Dat is natuurlijk hét verschil met de Eredivisie, waarin je vaak wel een extra kansje krijgt.”

De oud-doelman is keeperstrainer bij Oranje en volgt Justin Bijlow op de voet. ”Justin is wel wat rustiger geworden. Dat heeft te maken met het feit dat hij wat ervarener is geworden, maar ook dat hij situaties beter leest. Hij was vroeger wat druistig, dat gaat nu steeds beter. Iedereen moet zich op zijn eigen manier ontwikkelen, en dat doe je door veel wedstrijden te spelen, bij voorkeur tegen goede tegenstanders.”

Ook spits Santiago Gimenez kan rekenen op veel complimenten van Lodewijks. ”Ik vind het een geweldige spits. Hij is heel slim en hij weet precies waar de goal staat. Ik denk dat ze het wel kunnen flikken vanavond. In zo’n wedstrijd ben je vaak wel in staat om wat extra’s te geven. Het is niet dat ik denk van; die winnen zomaar even, maar ze zijn zeker niet kansloos. Zeker niet met een volle Kuip erachter. Het zal een mooie sfeer worden vanavond, dat weet ik zeker.”

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert