Home Laatste Feyenoord Nieuws Oproep Slot aan Het Legioen: ”Het is óf zingen, óf fluiten, óf toejuichen en niet anders”

Oproep Slot aan Het Legioen: ”Het is óf zingen, óf fluiten, óf toejuichen en niet anders”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

In aanloop naar de wedstrijd tegen Atletico verscheen Arne Slot vanmiddag op de persconferentie. De oefenmeester weet dat er druk op de wedstrijd staat, maar doet ook een oproep aan Het Legioen.

“Het verschil tussen de uitwedstrijd en thuiswedstrijd is dat ik bij een uitwedstrijd vooral op zoek ben naar controle, omdat er een groot verschil is tussen de emotie van de fans thuis en uit. Die emotie probeer je een beetje uit te schakelen door controle te hebben over de wedstrijd. Morgen ben ik ook op zoek naar controle, maar ben ik op zoek naar een ongelooflijke energieboost voor ons als team”, vertelt Slot. ”We zullen 95 minuten lang aan moeten staan. Ik hoop ook dat onze fans beseffen dat ze 95 minuten aan moeten staan, dat er geen seconde mag zijn waarin we even stilstaan, zowel wij als team als onze fans. Het is óf zingen, fluiten óf toejuichen en niet anders.”

Met de wedstrijden tegen Atlético en PSV  in het verschiet worden het twee cruciale wedstrijden voor Feyenoord. ”Dit is een terugkerend verhaal. Het begint in augustus, gaat dan door naar september en vervolgens naar oktober. De eerste wedstrijd tegen Celtic was cruciaal volgens veel mensen. Daarna was de thuiswedstrijd tegen Lazio weer cruciaal. In een poule van zes wordt elke wedstrijd zo neergezet, en dat is ook terecht. Als het om zes wedstrijden gaat, kun je bijna niets laten liggen. Elke wedstrijd is super belangrijk. Over het algemeen komt het overeen met mijn eigen mening dat de eerstvolgende wedstrijd de allerbelangrijkste van het seizoen is.”

Als trainer verloor Slot nog nooit een Europese thuiswedstrijd. ”Er wordt altijd gerefereerd aan Feyenoord alsof De Kuip zo super belangrijk is, en dat is het ook. Maar ook Atlético heeft beide thuiswedstrijden gewonnen en twee keer gelijkgespeeld uit. Ik denk dat elke club in Europa betere thuiswedstrijden heeft dan uit. De marges zijn gewoon heel klein op Europees subtop niveau, en dan kan een fanatiek stadion je aan alle kanten helpen. De tegenstander kan je misschien wat zenuwachtiger maken. Dat zijn een aantal redenen waarom je thuis vaker tot resultaat komt dan uit.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert