Home Laatste Feyenoord Nieuws Makaay onder de indruk: ”Dan ben je voor mij de speler van het weekend”

Makaay onder de indruk: ”Dan ben je voor mij de speler van het weekend”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Roy Makaay is onder de indruk van Santiago Gimenez. De spits was tegen Excelsior op schot en maakte een hattrick, nadat hij vier duels niet wist te scoren.

”Als je na vier wedstrijden droogte zo terugkomt, ben je voor mij de speler van het weekend”, vertelt Makaay tegenover ESPN. ”Zeker als je bedenkt dat hij pas laat terugkomt van de interlandbreak. Hij heeft weer laten zien een uitstekende spits te zijn.”

”Het is een uitstekende spits. Hij weet waar hij moet staan. Als je het eerste doelpunt ziet, staat hij precies op de juiste plaats. De voorzet van Paixao wordt aangeraakt en op de een of andere manier verwacht hij dat die bal bij de tweede paal komt en de verdediger verwacht dat niet.”

Ook Makaay zelf wist vaak het net te vinden door op de juiste plek te staan. ”Het is vaak gewoon een gevoel. Torinstinct. Als je langer met een buitenspeler samen speelt kan je erop trainen, maar dit soort ballen moet je gewoon op anticiperen en dat is kwaliteit.”

Volgens Gimenez is zwemmen het wonder om van zijn jetlag af te komen. ”Dat is prima. Sowieso moet dat vliegen geen probleem zijn lijkt me. Ik speelde bij Bayern met Lucio en Ze Roberto. Die kwamen vanuit Brazilië rechtstreeks naar de stad waar we een uitwedstrijd speelden en stonden ook altijd gewoon opgesteld. Het is niet optimaal, maar het hoort erbij.”

De oud-spits denkt dat de Mexicaan niet lang meer in het shirt van Feyenoord speelt. ”Als hij zo doorgaat, maakt hij een mooie transfer volgend jaar zomer. Het lijkt me voor hem verstandig om eerst naar een club net onder de top te gaan, om zich daar door te ontwikkelen. Dinsdag wordt wat dat betreft een mooie test om zich te laten zien.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws